Π. Γερουλάνος: Θα γίνει δημοσιοποίηση των φακέλων αδειοδότησης της Β' Εθνικής

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 11:17
UPD:12:44
A- A A+

Τη δημοσιοποίηση των φακέλων αδειοδότησης των ΠΑΕ της Β' Εθνικής προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος, διευκρινίζοντας ότι θα τηρηθούν τα προσωπικά δεδομένα και συμπληρώνοντας ότι στην απόφαση αυτή συναινεί και η UEFA.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την χορήγηση άδειας στην ΠΑΕ ΟΦΗ

Ακούστε τις ομιλίες των Π. Γερουλάνου και Μ. Κεφαλογιάννη.

Επιπλεον υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να αποκαταστήσει την αξία του ποδοσφαίρου, μίλησε για «σάπιο σύστημα» και σημείωσε ότι στόχος είναι να επικρατήσει διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ήδη έχει αποφασιστεί η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα, η εντατικοποίηση των ελέγχων της αστυνομίας στις λέσχες, καθώς και να πιεστεί η ΕΠΟ να αυστηροποιήσει το αθλητικό δίκαιο.

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είχε δώσει σαφέστατες εντολές για ολική εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στις 5 Μαΐου.

Ο κ. Γερουλάνος συμπλήρωσε ότι εάν η κυβέρνηση δεν δει αποφασιστικές κινήσεις από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα και χωρίς κάλυψη από την κρατική τηλεόραση.

Επιπλέον, απευθυνόμενος στον κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για «αντιπολίτευση της μιζέριας και της αμφισβήτησης». «Αυτά που λέμε τα εννοούμε, αυτό που συμβαίνει (σ.σ. συλλήψεις) από χθες είναι η απόδειξη», πρόσθεσε.

«Να πού πήγαν τα λεφτά, στη διαφθορά, στην ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων», παρατήρησε ο υπουργός και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θέλει «να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, να χαρεί το άθλημα του ποδοσφαίρου, χωρίς βία, χωρίς στημένους αγώνες, να αποκατασταθεί η αξία του αθλήματος».

«Πρέπει να γίνει ουσιαστική εξυγίανση του αθλήματος, που δεν θα γίνει με κορώνες. Η κυβέρνηση θέλει να δει διαφάνεια στον τρόπο που λειτουργεί η ΕΠΟ και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι κρίσεις για τις ομάδες για το ποιες θα παίξουν στο πρωτάθλημα», κατέληξε.

Πάντως ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίνγκ ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «εμείς δεν θέλουμε να καθυστερήσει, ίσα ίσα θέλουμε να ξεκινήσει κανονικά αλλά η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή