Ν. Φωτόπουλος: Αναπόφευκτη η απεργία χωρίς διάθεση διαλόγου

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 14:29

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το δρόμο της απεργίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να προληφθούν σοβαρότερα προβλήματα που θα ζημιώσουν περαιτέρω την αγορά, καθώς -όπως υποστήριξε, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε διάθεση διαλόγου.

A- A A+

Αναπόφευκτο χαρακτήρισε το δρόμο της απεργίας ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, καθώς -όπως υποστήριξε, από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε διάθεση διαλόγου.

Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να προληφθούν σοβαρότερα προβλήματα που θα ζημιώσουν περαιτέρω την αγορά, τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία για αυτό και στόχος της «δεν ήταν η σύγκρουση ούτε να δημιουργήσει πρόβλημα στα νοικοκυριά που πληρώνουν μέσα σε 22 μηνες το ρεύμα ακριβότερα κατά 23,4%».

Ο κ. Φωτόπουλος ζήτησε να ξεκινήσει μια συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ είτε με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο είτε με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, «όχι όμως στο πλαίσιο που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο για την Επιχείρηση».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι τις διακοπές ρεύματος τις αποφασίζει η ΔΕΗ και εκτίμησε ότι αν και έχει βγει πρόγραμμα περικοπών για σήμερα το μεσημέρι δεν θα γίνουν τελικά διακοπές σε όλο το εύρος του και δεν θα χρειαστεί να γίνουν διακοπές ούτε το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης πρότεινε στη ΓΕΝΟΠ να εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει στη διοίκηση της ΔΕΗ τη συμμετοχή ενός εκπροσώπου της στην επιτροπή που διαχειρίζεται τις περικοπές, ώστε να γίνεται καλύτερη αξιολόγηση και αν είναι δυνατόν να συμπίπτουν οι διακοπές ρεύματος με τις ώρες κλεισίματος των καταστημάτων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα των εμπόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή