Κομισιόν: Καθοριστικής σημασίας η επίλυση του Σκοπιανού

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 15:09
A- A A+

Η επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ παραμένει καθοριστικής σημασίας, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Στέφαν Φούλε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.

Όπως λέει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Φούλε, οι δύο πλευρές θα πρέπει να παραμείνουν προσηλωμένες στην εξεύρεση λύσης «είτε υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, είτε μέσω απευθείας συνομιλιών». Ο κοινοτικός επίτροπος αναφέρει ακόμη ότι ο Ν. Γκρούεφσκι τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις επί του ζητήματος.

Σημειώνει επίσης ότι το 2011 μπορεί να αποτελέσει «έτος ευκαιρίας» για την ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπογραμμίζοντας τη βούληση της Επιτροπής να συμπεριληφθεί η ΠΓΔΜ στα κράτη της περιοχής που θα πρωτοστατήσουν στις προσπάθειες ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Καταλήγοντας, ο επίτροπος τονίζει ότι παραμένει σε ισχύ η σύσταση που υιοθέτησε τον Οκτώβριο του 2009 η Επιτροπή για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ. Όμως προειδοποιεί ότι για να εξακολουθήσει να ισχύει αυτή η θέση της Επιτροπής, θα πρέπει να συνεχιστεί η πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις στην ΠΓΔΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή