Μεγαλύτερες σε διάρκεια σήμερα οι διακοπές ρεύματος

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 08:14
UPD:15:03

Mεγαλύτερες σε διάρκεια θα είναι σήμερα οι περικοπές ρεύματος, καθώς εκτός λειτουργίας τίθεται αυξημένο ποσοστό του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και παράλληλα αναμένεται αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

A- A A+

Mεγαλύτερες σε διάρκεια θα είναι σήμερα οι περικοπές ρεύματος, καθώς εκτός λειτουργίας τίθεται αυξημένο ποσοστό του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ και παράλληλα αναμένεται αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις ακόμη θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Για το λόγο αυτόν η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Επιπλέον, η διοίκηση της Επιχείρησης κατέθεσε αγωγή για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η συζήτηση ορίστηκε για τις 2:30 μ.μ. στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

- Η ΔΕΗ είναι σε συνεχή συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), από τον οποίο και περιμένει σχετική εντολή για την έκταση των περικοπών ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα).

- Η Επιχείρηση έχει καταρτίσει και θα ανακοινώσει μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) που θα είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες: από τις 11:00 – 16:00.

- Επίσης, θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Για την ενημέρωσή τους oι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Οπως ανακοίνωσε παράλληλα ο Διαχεριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) λαμβάνοντας υπ’ όψιν την προβλεπόμενη ζήτηση και για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος θα ζητήσει από την ΔΕΗ περιορισμένες περικοπές φορτίου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, το ύψος και η διάρκεια των οποίων θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις για την ασφαλή λειτουργία του Συστήματος.

Ν. Φωτόπουλος: Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί

Ν. Φωτόπουλος: Ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί

ΚΚΕ: Ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων

«Για άλλη μια φορά ποινικοποιούνται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με στόχο την υποταγή τους στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου», παρατηρεί το ΚΚΕ με αφορμή την προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ στη Δικαιοσύνη.

«Μια είναι η απάντηση: Αποφασιστική - μαζική συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα μέτρα εξόντωσης των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων που φέρνει το μεσοπρόθεσμο. Ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καταδίκη της κυβέρνησης και της ΝΔ που στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις. Καμιά συναίνεση στα νέα μέτρα-σφαγή, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία, νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων», συμπληρώνει.

Σε αδιέξοδο ο διάλογος ΓΕΝΟΠ - κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η συνάντηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, γνωστοποιώντας ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός έκανε λόγο για κυβερνητική αδιαλλαξία.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών (από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο) ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αναμένεται να προσβάλει νομικά την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή