Απογοητευμένοι οι μισοί Ελληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 10:12
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

A- A A+

Απογοητευμένο εμφανίζεται το 51,6% των πολιτών για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες με την κρίση χρέους της χώρας και τη γενικότερη οικονομική και πολιτική κατάσταση, όπως προκύπτει από έρευνα της MRB, που παρουσίασε ο κ. Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου πωλήσεων της Allianz Ελλάδος.

Ταυτόχρονα, με βάση την έρευνα το 43,2% των ερωτηθέντων πολιτών αισθάνεται οργή, το 32,4% ντροπή, το 26,6% φόβο, το 17,5% υποταγή και μόλις το 22,8% τρέφει κάποια ελπίδα για την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 67,9% των πολιτών εκτιμά ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η οικονομική κατάσταση της χώρας θα είναι χειρότερη, ενώ το 64,4% θεωρεί ότι χειρότερη θα είναι και η προσωπική οικονομική του κατάσταση.

Οπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος και CEO της Allianz Ελλάδος, κ. Πέτρος Παπανικολάου, «σήμερα ο καταναλωτής έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική οικονομική συγκυρία, αισθάνεται προβληματισμένος και ανησυχεί για το μέλλον του, αλλά παράλληλα οφείλει να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις βασικές ασφαλιστικές του ανάγκες, με εξέχουσα αυτή της σύνταξης κυρίως λόγω των αδυναμιών που παρουσιάζουν τα κοινωνικά συστήματα».

Στο νέο αυτό περιβάλλον, σημείωσε ο ίδιος, «η ευθύνη των πάροχων ιδιωτικών συντάξεων να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που οι προκλήσεις επιβάλλουν, προσφέροντας σταθερή, υπεύθυνη και αξιόπιστη διαχείριση των κεφαλαίων που οι μελλοντικοί συνταξιούχοι τους εμπιστεύονται, είναι ιδιαίτερα σημαντική».

Στην κρίση χρέους της Ελλάδας αναφέρθηκε ο κ. Nikhil Srinivasan, Chief Investment Officer του Allianz Group, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές, αύξηση της ανταγωνιστικότητας, απελευθέρωση των επαγγελμάτων, ευθυγράμμιση των αμοιβών και τόνωση της παραγωγικότητας. «Η κρίση που βιώνετε μπορεί να μετατραπεί σε πραγματική ευκαιρία υπό την προϋπόθεση ότι θα τολμήσετε να προβείτε σε ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα εκσυγχρονίσουν την Ελληνική κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή