Συρία: Στους δρόμους και πάλι οι διαδηλωτές

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 15:07
A- A A+

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν εκ νέου σήμερα στους δρόμους της Συρίας, διαμαρτυρόμενοι για τη στρατιωτική καταστολή των αντικυβερνητικών διαμαρτυριών, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ακτιβιστές.

«Πείτε στον κόσμο ότι ο Μπασάρ (αλ Ασαντ) δεν έχει νομιμοποίηση», φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές στο προάστιο της Δαμασκού Ιρμπίν, αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters.

Διαδηλώσεις πραγματοποιούνταν επίσης στις πόλεις Χομς, Χάμα, Ντεράα και στις ανατολικές επαρχίες Καμισλί και Ντέιρ αλ Ζορ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες από την Συρία πέρασαν χθες τα σύνορα της Τουρκίας.

Οι τοπικές αρχές της επαρχίας Χατάι ανακοίνωσαν σήμερα πως ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που έχει καταγραφεί στους προσωρινούς καταυλισμούς έχει φτάσει τους 11.739, σε σύγκριση με τους 10.224 μια ημέρα νωρίτερα.

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που πέρασαν χθες Πέμπτη τα σύνορα προέρχονταν από πρόχειρους καταυλισμούς που είχαν στηθεί στα σύνορα από την πλευρά της Συρίας και πέρασαν στην Τουρκία όταν εμφανίστηκαν οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ανταποκριτές του Reuters στο τουρκικό συνοριακό χωριό Γιουβετσί, μετέδωσαν πως οι καταυλισμοί από την πλευρά της Συρίας φαίνεται να έχουν ερημώσει.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε σήμερα την επέκταση των κυρώσεων εις βάρος της Συρίας. Οι νέες κυρώσεις αφορούν Σύρους αξιωματούχους, τέσσερις συριακές επιχειρήσεις και ταμεία, καθώς και τρεις διοικητές της Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν που κατηγορούνται ότι παρείχαν στήριξη στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων που επιχειρεί το καθεστώς του Ασαντ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή