Ιράν: Διαμαρτυρία για τις αμερικανικές κυρώσεις

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011 08:58
A- A A+

«Ακρως επικίνδυνα μέτρα που απειλούν τη ζωή των πολιτών» χαρακτηρίζει το Ιράν τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Εθνη Μοχαμάντ Καζαεΐ σε επιστολή του προς το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν τονίζει ότι «η συνέχιση της κακόβουλης αυτής (αμερικανικής) πολιτικής είναι άκρως επικίνδυνη και δε θα αποβεί σε όφελος της διατήρησης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Αυτή η επιστολή διαμαρτυρίας αποστέλλεται στον Μπαν Κι-μουν μετά την απόφαση που έλαβαν προχθές, Πέμπτη, οι ΗΠΑ να απαγορεύσουν στις αμερικανικές επιχειρήσεις να έχουν εμπορικές συναλλαγές με την Iran Air.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη ενίσχυση των κυρώσεών τους κατά της ιρανικής κρατικής αεροπορικής εταιρείας Iran Air, απαγορεύοντας στις αμερικανικές επιχειρήσεις και τους αμερικανούς πολίτες να δέχονται τις υπηρεσίες της ή να τής παρέχουν υπηρεσίες.

Η αμερικανική κυβέρνηση αιτιολόγησε την απόφασή της αυτή λέγοντας ότι η Iran Air έχει μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τους Φρουρούς της ισλαμικής Επανάστασης.

Η Iran Air πλήττεται ήδη από το 1995 από ένα αμερικανικό εμπάργκο που εμποδίζει κάθε πώληση στο Ιράν αεροσκαφών Airbus ή Boeing καθώς και ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή