ΝΔ: Εκτός από τους ανθρώπους διασύρουν και τα μνημεία

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 13:20
UPD:16:22

A- A A+

«Η κυβέρνηση του Μνημονίου, εκτός από τους ανθρώπους, διασύρει και τα μνημεία», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή τη σημερινή εικόνα της Ακρόπολης με το πανό του ΠΑΜΕ.

«Για μία ακόμη φορά, η εικόνα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, με τα πανό της κατάληψης, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, με ό,τι αυτό σημαίνει για την εικόνα της χώρας, το πολιτιστικό της απόθεμα, αλλά και την τουριστική της προοπτική», αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής Λακωνίας.

«Ματαίως τελικά, καλούμε κάθε φορά που ο Ιερός Βράχος "καταλαμβάνεται", τον κ. υπουργό Πολιτισμού να προσπαθήσει να μην επαναληφθεί μία εικόνα πού προσβάλλει το πρώτο μνημείο της Πατρίδας μας», προσθέτει ο κ. Δαβάκης και καταλήγοντας διερωτάται: «Συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα τού κόσμου αυτή η απρέπεια;»

ΚΚΕ: Η χώρα δυσφημείται από την εξαθλίωση του λαού και όχι από τη λαϊκή πάλη

«Η ΝΔ θέλει να κρύψει την ουσιαστική της συμφωνία με τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, αλλά το μίσος της για τους αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος εναντίον τους δεν την αφήνει», απαντά το ΚΚΕ.

«Ας μάθουν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο Καρατζαφέρης και οι άλλοι ότι τα μνημεία δεν βεβηλώνονται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αλλά από την εμπορευματοποίησή τους και ότι η χώρα δυσφημείται από την εξαθλίωση του λαού και όχι από τη λαϊκή πάλη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή