Εκδήλωση για την «Ολυμπιακή Ημέρα»

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 18:00
UPD:18:59
A- A A+

Την «Ολυμπιακή Ημέρα» είχαν την ευκαιρία να γιορτάσουν μαθητές και αθλητές σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας( ΕΘΝ.Ο.Α.) και το σωματείο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας και του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Ο εορτασμός αυτός γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα συμμετείχε ενεργά με μια λαμπρή εκδήλωση, η οποία έστειλε φέτος διπλό μήνυμα υπέρ του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Όπως σε όλο τον κόσμο, έτσι και στην Ελλάδα κάθε χρόνο στις 23 Ιουλίου εορτάζεται η «Ολυμπιακή Ημέρα», η οποία ιδρύθηκε για δυο πολύ σημαντικούς λόγους, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ισίδωρος Κούβελος. Για να εορταστεί η ίδρυση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σαν σήμερα πριν 117 χρόνια, αλλά και για να συμβολίζει τις Ολυμπιακές Αξίες.

«Η κεντρική της ιδέα είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους κατοίκους του πλανήτη, για την εισαγωγή της άθλησης στην καθημερινή ζωή». σημείωσε ο κ. Κούβελος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής που ζήτησε να περάσει η Ελλάδα με τις δράσεις της, στην πρωτοκαθεδρία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Επίσης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κα. Παναγιώτα Ψαράκη, μίλησε στα παιδιά για τη «Σημασία της ανακύκλωσης και μέσα από τον αθλητισμό.

Εκτός από μαθητές, το «παρών» στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, οι Ολυμπιονίκες κ.κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, Βασίλης Πολύμερος, Φανή Ψαθά, οι πρώην διεθνείς αθλητές του μπάσκετ Νάσος Γαλακτερός και Βασίλης Γκούμας, η Βαλκανιονίκης Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα επί κοντώ Έρρικα Πρεζεράκου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Πάλης Βασίλης Κολλάρος, ο Πρωταθλητής της Άρσης Βαρών Κώστας Παπαδόπουλος, μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΘΝ.Ο.Α., ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ. κ. Βασίλειος Ζερβουδάκης, ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής του Κολεγίου Αθηνών κ. Γιάννης Γρυπάρης, η Υποδιευθύντρια του Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Ντόρα Πάλλη, ο κ. Γιώργος Καζαντζόπουλος μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Δ.Ο.Ε. αλλά και η χάλκινη Ολυμπιονίκης του 1996 στο ύψος, από την Ουκρανία κ. Ίνγκα Μπαμπάκοβα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις