Αλ. Τσίπρας: Kίνδυνος χρεοκοπίας εάν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 21:20
UPD:23:00
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, με αφορμή την ομιλία του στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως ο κ. Παπανδρέου θέτει διλήμματα τρομοκρατίας: «Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα μέτρα του Μνημονίου υπερβαίνουν την ιδεολογία του ΠΑΣΟΚ. Πολύ σύντομα διαπιστώσαμε ότι η υπέρβαση της ιδεολογίας του ΠΑΣΟΚ μετατράπηκε σε πατριωτικό καθήκον. Η κατάθεση του πρωθυπουργού συνδυάστηκε με την παρουσία του, προκειμένου να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο με επικλήσεις περί σωτηρίας της πατρίδας με μπόλικη εθνικοφροσύνη και διλήμματα τρομοκρατίας. Είναι επικίνδυνα ολισθήματα εναντίον της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού αυτά. Δεν μπορεί να επικαλείστε τον πατριωτισμό για να τρομοκρατήσετε τους βουλευτές σας».

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο το χαρακτήρισε ως «κατασχετήριο της ελληνικής δημόσιας περιουσίας», αλλά και «πρόσκληση σε γεύματα από οικονομικούς δολοφόνους».

Υπογράμμισε ακόμη ότι αν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας, έκανε λόγο για «ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία» και εκτίμησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα επιδεινώσουν το πρόβλημα του χρέους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή