Μιανμάρ: Απελάθηκε ηθοποιός που θα υποδυθεί την Αούνγκ Σαν Σου Κίι

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 15:07
A- A A+

Οι αρχές της Μιανμάρ απέλασαν την ηθοποιό του Χόλιγουντ, Μισέλ Γιέο, η οποία πρόκειται να υποδυθεί την Αούνγκ Σαν Σου Κίι, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, σε μία ταινία που θα προβληθεί σε μερικούς μήνες, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης.

Οι αρχές της Μιανμάρ απέλασαν την ηθοποιό του Χόλιγουντ, Μισέλ Γιέο, η οποία πρόκειται να υποδυθεί την Αούνγκ Σαν Σου Κίι, ηγέτιδα της αντιπολίτευσης.

Η Γιέο κατάγεται από την Μαλαισία και έγινε γνωστή από τον ρόλο της Κινέζας κατασκόπου Γουάι Λιν, στην ταινία Τζέιμς Μποντ του 1997, «Tο Αύριο Ποτέ Δεν Πεθαίνει» με τον Πιρς Μπρόσναν. Τέθηκε υπό κράτηση κατά την άφιξή της στο διεθνές αεροδρόμιο της Γιανγκόν, στις 22 Ιουνίου, και απελάθηκε με την επόμενη πτήση. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης και στην ταινία «Τίγρης και Δράκος».

«Απελάθηκε την ίδια ημέρα γιατί (το όνομά της) βρίσκεται στην μαύρη λίστα», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος στο Ρόιτερς, ζητώντας να τηρήσει την ανωνυμία του.

Όπως είπε ο αξιωματούχος ο λόγος της απέλασης είναι ότι δεν είχε άδεια να μιλήσει στους δημοσιογράφους.

Η 48χρονη Γιέο είχε ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη, την Βρετανία και την Γαλλία για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας «The Lady», όπως αποκαλούν την Σου Κίι στην Μιανμάρ.

Η ταινία θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο.

Η Σου Κίι, βραβευμένη με Νομπέλ και υπέρμαχος της δημοκρατίας, συναντήθηκε με την Γιέο για να συζητήσουν για την ταινία στην κατοικία της στην Γιανγκόν τον περασμένο Δεκέμβριο τρεις εβδομάδες μετά την λήξη της επταετούς κατ΄οίκον κράτησής της.

Η ταινία «The Lady» είναι μία ιστορία αγάπης που εξιστορεί την σχέση της Σου Κίι και του εκλιπόντος βρετανού συζύγου της, Μάικλ Έιρις.

Ο Έιρις πέθανε από καρκίνο το 1999.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή