Στον εφέτη ανακριτή ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2002 13:41
UPD:13:53
A- A A+

ΕΝΩΠΙΟΝ του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου προσήχθη πριν από λίγο ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος, ως γνωστόν, παραδόθηκε χθες στις αρχές ασφαλείας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στο Εφετείο συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αρκετά λεπτά πριν ξεκινήσει η πομπή, το ελικόπτερο της αστυνομίας εκτελούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κατηγορείται για τη συμμετοχή του σε συνολικά 73 χτυπήματα της 17 Νοέμβρη, στα οποία περιλαμβάνονται 16 δολοφονίες και 55 απόπειρες δολοφονιών.

Ανακαλεί ο Σάββας Ξηρός

Έκπληξη προκάλεσε νωρίτερα η αιφνίδια αλλαγή στάσης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος μέσω του συνηγόρου του αναιρεί τα όσα έχει πει μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, την οποία συνυπογράφουν τα αδέλφια του Βασίλης και Χριστόδουλος, ο Σάββας Ξηρός αναφέρει τα εξής:

«Σύντομα θα γίνει απολογισμός για το πώς, τι και γιατί συνέβη, ό,τι συνέβη από τις 29 Ιουνίου έως τις 5 Σεπτεμβρίου (ημέρα παράδοσης του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αρχές). Να καταμεριστούν ευθύνες εντός και εκτός της οργάνωσης αρχής γενομένης από τα πρόσωπα.

Οσον αφορά τις απολογίες, αυτές είναι προϊόν ενός και μόνο εγκεφάλου. Το πώς αυτές έχουν επιβληθεί θα καταδειχθεί σύντομα ώστε να ανακτήσουμε την τραυματισμένη μας αξιοπρέπεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή