«Παρούσα» θα ψηφίσει η Ντόρα Μπακογιάννη

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 15:09

Την πρόθεσή της να ψηφίσει «παρούσα» κατά την ανοιχτή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γνωστοποίησε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ευχήθηκε «να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

A- A A+

Την πρόθεσή της να ψηφίσει «παρούσα» κατά την ανοιχτή ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γνωστοποίησε στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ευχήθηκε «να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

«Εγώ θα ψηφίσω παρούσα, γιατί θέλω ξεκάθαρα να κάνω την διαφοροποίηση ανάμεσα σε μια πολιτική που δεν μπορεί να πετύχει και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που δεν βοηθά και δεν στηρίζει τη χώρα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

«Ψήφισα τη δανειοδότηση της χώρας για να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, γιατί μέσα στο Μνημόνιο προβλέπονταν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που αν πράγματι εφαρμόζονταν, θα έμπαινε η Ελλάδα σε άλλη τροχιά ανάπτυξης που όλοι περιμέναμε», εξήγησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τόνισε ωστόσο ότι «στο μεσοδιάστημα αυτό που παρακολουθούσαμε είναι μια άλλη κυβέρνηση που ουσιαστικά σφάδαζε». «Δεν μπορούσε», πρόσθεσε, «ή δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγούσαν τον ελληνικό λαό σε μιαν άλλη πραγματικότητα».

Στρέφοντας τα βέλη της και στην ΝΔ η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι και «η αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει». Οπως είπε, «αρνήθηκε το Μνημόνιο, εκφράζει αντιμνημονιακή λογική, προσπαθεί να στηρίξει τα αστήρικτα, παρουσίασε το «Ζάππειο-2» το οποίο όμως δεν γίνεται αποδεκτό, πολύ απλά επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα».

«Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν βγαίνουμε απ’ την κρίση. Και για να υπάρξει, χρειάζονται οι προτάσεις των Ευρωπαίων Δημοκρατών, για διαρθρωτικές αλλαγές, ένα "σχέδιο Μάρσαλ", αφιέρωση του 25% των αποκρατικοποιήσεων σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης για την Ελλάδα, ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή», υποστήριξε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «τις απαιτούμενες θυσίες, μπορεί να αναλάβει μονάχα μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και όσων πιστεύουν στο σχέδιο αυτό».

Τη θέση ότι η απόφαση της κ. Μπακογιάννη να ψηφίσει «παρούσα» είναι πέρα από τη γραμμή, τον τρόπο σκέψης και δράσης της, διατύπωσε, μιλώντας στο Real Fm, o πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Δημιουργούνται κάποια σχήματα οξύμωρα και αντιφατικά ως προς τον τρόπο του χειρισμού από τη στιγμή που μέχρι χθες ήταν στην Ευρώπη και κάκιζε εκείνους οι οποίοι δεν θα ψήφιζαν "ναι"», πρόσθεσε.

«Άρα, λοιπόν, δικές της οι δυσκολίες, δικές της οι τυχόν απολογίες, εμείς είμαστε σταθερά στο "όχι"», κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή