Γ. Καρατζαφέρης: Μόνο «όχι» αν δεν συσταθεί οικουμενική κυβέρνηση

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 15:17
A- A A+

Την απόφαση του ΛΑΟΣ να καταψηφίζει ό,τι έρχεται στο εξής στη Βουλή, ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ρ/σ Real Fm.

Την απόφαση του ΛΑΟΣ να καταψηφίζει ό,τι έρχεται στο εξής στη Βουλή, ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης, υπογράμμισε ο Γ. Καρατζαφέρης.

Όπως είπε, έχει ξεκαθαρίσει εδώ και δύο μήνες ότι δεν μπορεί να στηρίξει κυβέρνηση μονοκομματική μπροστά στις ανάγκες της χώρας. «Ξεκινάμε με μία αρχή, ότι πρέπει να γίνει οικουμενική στη χώρα, παρά τα τσαλιμάκια των δύο μεγάλων», είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως δεν δίνει «άλλο χρόνο στο ΠΑΣΟΚ, γιατί η πορεία τον πρώτο χρόνο ήταν καταστροφική».

Επιπλέον, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι αντισυνταγματικά τοποθετημένος. «Είναι το άρθρο 81 του Συντάγματος που λέει ότι πρώτα ορκίζεται υπουργός, αναλαμβάνει υπουργείο, και μετά του ανατίθενται καθήκοντα αντιπροέδρου, όπως έγινε με τον Βενιζέλο. Δεν μπορεί να είναι κατευθείαν αντιπρόεδρος. Αντιτίθεται στο Σύνταγμα», εξήγησε.

«Επομένως», κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «ό,τι έχει υπογράψει ο κ. Πάγκαλος, μπορεί να ελεγχθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας ευχερέστατα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή