Νέες συμπλοκές κουκουλοφόρων - ΜΑΤ

Εκτεταμένη χρήση χημικών
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 15:38
UPD:16:55

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με εκτεταμένα επεισόδια να εξακολουθούν να σημειώνονται στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή και τους γύρω δρόμους.

A- A A+

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε και σήμερα το κέντρο της Αθήνας, με εκτεταμένα επεισόδια να σημειώνονται στο Σύνταγμα έξω από τη Βουλή και τους γύρω δρόμους. Οι κουκουλοφόροι εξακολουθούν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες και μάρμαρα που σπάνε από την πλατεία, ενώ προκαλούν φθορές σε τράπεζες και ξενοδοχεία. Η αστυνομία απαντά με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

Πάντως κόσμος από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» παραμένει στους γύρω δρόμους της πλατείας Συντάγματος, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έκανε απρόκλητη χρήση πολλών χημικών εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν ειρηνικά.

Νωρίτερα, ομάδες νεαρών πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική, ενώ αρκετοί είναι και οι τραυματισμοί διαδηλωτών και αστυνομικών.

Ομάδα ατόμων, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, που βρίσκονταν μπροστά από το κιγκλίδωμα, που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικές δυνάμεις στο άγαλμα του Αγνωστου Στρατιώτη, το έσπασαν με αποτέλεσμα να γενικευτεί η ένταση και η αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ κουκουλοφόροι έσπαγαν με λοστούς μάρμαρα από τα πεζοδρόμια και τα πετούσαν προς τους αστυνομικούς.

Λόγω της κατάστασης, αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου King George.

Ενταση και περιορισμένη χρήση χημικών υπήρξε και το πρωί σε μπλόκο διαδηλωτών έξω από το σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός».

Οπως έγινε γνωστό από τη ΓΑΔΑ, όλα άρχισαν όταν περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, αρνούμενοι να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος τους ήταν να εμποδιστεί η πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Σημειώνεται ότι από νωρίς η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή.

Ένταση δημιουργήθηκε γύρω στις δέκα το πρωί και στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Στις φλόγες τυλίχθηκαν κάδοι απορριμμάτων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς της Βασ. Όλγας.

Με στόχο την περικύκλωση της Βουλής δεκάδες πολίτες από όλη τη χώρα συνέρρεαν από νωρίς το πρωί στα κύρια μπλόκα των «αγανακτισμένων», στο σταθμό του Μετρό «Ευαγγελισμός», στο Καλλιμάρμαρο και την πλατεία Συντάγματος εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Βανδαλισμοί σε Ηράκλειο και Χανιά

Εν τω μεταξύ, επίθεσεις από ομάδες νεαρών δέχθηκαν στην Κρήτη γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, εκταταμένες φθορές στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στα Χανιά προξένησαν διαδηλωτές, στο περιθώριο της πορείας κατά του Μεσοπρόθεσμου. Την ώρα της εισβολής στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζόμενοι. Εξάλλου, διαδηλωτές προχώρησαν και σε κατάληψη του δημαρχείου Χανίων.

Και στο Ηράκλειο ομάδα περίπου 50 ατόμων εισέβαλε στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Αβέρωφ. Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μελών της Ν.Ε., έριξαν μια μεσοτοιχία από γυψοσανίδα και αφού εισέβαλαν στο χώρο, προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία.

KKE: Σε διατεταγμένη υπηρεσία κουκουλοφόροι - ΜΑΤ

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στρέφονται με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή» αναφέρει στο ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλοντας τη στάση της αστυνομίας έναντι των διαδηλωτών.

Προσθέτει πως «βρίσκονται στην υπηρεσία της κυβέρνησης, υπηρετώντας το σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνουν με τον κατασταλτικό αυταρχισμό τον αισχρό εκβιασμό της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της εξουσίας των μονοπωλίων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή