Όχι από Π. Κουρουμπλή, ναι από Αλ. Αθανασιάδη - Έλσα Παπαδημητρίου

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία επί του Μεσοπρόθεσμου
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 15:45
UPD:16:05
EUROKINISSI/ICON PRESS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

A- A A+

Καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μέχρι και την τελευταία στιγμή κρατούσε κλειστά τα χαρτιά του, επισημαίνοντας πως διατηρεί τις ενστάσεις του.

«Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής σε γραπτή δήλωσή.

Π. Κουρουμπλής: Οχι

Π. Κουρουμπλής: Οχι

Σημειώνει ακόμη ότι «η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής» και καταλήγει: «Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

«Ναι» ψήφισε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής (πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ελσα Παπαδημητρίου, όπως είχε ήδη προαναγγείλει.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ε. Παπαδημητρίου: Nαι

Ε. Παπαδημητρίου: Nαι

Ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, Αλέξανδρος Αθανασιάδης ψήφισε τελικά «ναι».

«Όλοι γνωρίζετε τις αντιρρήσεις μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αντέδρασα σε δύο θέματα που αφορούσαν την ενέργεια και τους υδάτινους πόρους. Μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και τις δεσμεύσεις του υπουργού και επειδή αντιλαμβάνομαι το κρίσιμο της απόφασης ψηφίζω ναι», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης.

«Όχι», όπως αναμενόταν, ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Δημαράς, ενώ «παρων» ψήφισαν από τη Δημοκρατική Συμμαχία η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Γιώργος Κοντογιάννης και ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Η ψηφοφορία είναι μια μεγάλη πράξη ευθύνης και μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα από αύριο να εμφανιστεί ενδυναμωμένη στους συνομιλητες της για να πετύχει ό,τι καλύτερο μπόρεί στο όνομα του εθνους, τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία επί του Μεσοπρόθεσμου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή