Ομπάμα: Eφικτή μία διακομματική συμφωνία για μείωση του ελλείμματος

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 20:02
A- A A+

Εφικτή χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μια διακομματική συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τη μείωση του ελλείμματος στον τρέχοντα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να τελειώσουν οι φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους και επισήμανε ότι οι υπόλοιπες φοροαπαλλαγές είναι αυτές που πρέπει να επεκταθούν, ώστε να καταστεί δυνατόν να υποχωρήσει το ποσοστό των ανέργων από το σημερινό υψηλό ποσοστό του 9,1%.

«Υπάρχουν πρόσθετα βήματα, τα οποία μπορούμε να κάνουμε άμεσα, τα οποία θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες στις Ηνωμένες Πολιτείες να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Τόνισε ακόμη ότι τόσο ο ίδιος όσο και αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος - ο στόχος είναι περικοπές περίπου ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων - επιτρέποντας στο Κογκρέσο σε μία δεύτερη χρονική φάση να αυξήσει το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Στον τρέχοντα ομοσπονδιακό προϋπολογισμό το όριο αυτό είναι τα 14.300 δισ. δολάρια και έχει ήδη ξεπεραστεί από τα μέσα του Μαΐου.

Το ΔΝΤ ανέφερε σήμερα πως «ενδεχόμενη αποτυχία να συρρικνωθεί το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό μέσα στις ερχόμενες λίγες εβδομάδες θα αποτελέσει σκληρό πλήγμα τόσο στην ευάλωτη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, όσο και στις διεθνείς χρηματαγορές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή