Ομπάμα: Θα συνεχιστούν οι πιέσεις κατά της Αλ Κάιντα

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 21:26
A- A A+

Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις κατά του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα, δύο μήνες μετά τη δολοφονία από Αμερικανούς κομάντο του ηγέτη της οργάνωσης Οσάμα Μπιν Λάντεν, θυμίζοντας ότι ο στόχος είναι η ολική καταστροφή της Αλ Κάιντα.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν «έχουν προκαλέσει μεγάλα πλήγματα στην ικανότητα της Αλ Κάιντα», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι τώρα η Αλ Κάιντα έχει πολλές δυσκολίες, τόσο επιχειρησιακές όσο και οικονομικές .«Θα συνεχίσουμε τις πιέσεις εναντίον της», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι η χθεσινή επίθεση κατά ξενοδοχείο της Καμπούλ δείχνει ότι το Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, αλλά η πρόοδος που έχει επιτευχθεί εναντίον των Ταλιμπάν δικαιολογεί την απόφαση για μείωση της παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων στο αφγανικό έδαφος.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το Αφγανιστάν είναι μια επικίνδυνη χώρα, ότι οι Ταλιμπάν είναι ακόμα ενεργοί και ότι θα συνεχίσουν συμβαίνουν γεγονότα, όπως το χθεσινό της επίθεσης στο ξενοδοχείο, για αρκετό καιρό ακόμα» τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή