«Συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ» οι κουκουλοφόροι στο επίμαχο βίντεο

Κατεπείγουσα διερεύνηση και παραδειγματική τιμωρία των τυχόν υπαιτίων ζήτησε ο Γ. Ραγκούσης
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 08:33
UPD:21:42

Με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες για συμμετοχή εργαζομένων της ΕΘΕΛ στα επεισόδια, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούσης, ζήτησε με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ, την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

A- A A+

Συνδικαλιστές - εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ είναι τελικά οι κουκουλοφόροι που εμφανίζονται σε βίντεο να συνομιλούν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής κατά τη διάρκεια των χθεσινών θλιβερών επεισοδίων. Ενας εξ αυτών φαίνεται να κρατά ρόπαλο.

Την εκδοχή αυτή για την ταυτότητα των κουκουλοφόρων επιβεβαίωσε τόσο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή του, όσο και άλλοι συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ με δηλώσεις τους στην κρατική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από την έρευνα που διετάχθη χθες, προκύπτει ότι τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ., οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι (28-06-2011) συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό, αλλά και οι ίδιοι, ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Αμεσης Δράσης και τότε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

Μιλώντας σε κεντρικά δελτία ειδήσεων, ένας από τους πρωταγωνιστές του βίντεο, ο κ. Απόστολος Σουκαράς, εργαζόμενος της ΕΘΕΛ, ανέφερε πως ο ίδιος και άλλοι δέχθηκαν δολοφονική επίθεση από κουκουλοφόρους και ζήτησαν τη συνδρομή της αστυνομίας για να προστατευθούν, ενώ τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με την Αστυνομία. Σε ό,τι αφορά το κομμάτι από σίδερο που φαίνεται στο βίντεο να κρατά στο χέρι του, ανέφερε ότι το πήρε μετά από επίθεση που δέχθηκε από τους κουκουλοφόρους, προκειμένου να προστατευθεί. Μάλιστα, υποστήριξε πως ο ίδιος και οι άλλοι που ήταν μαζί του ζήτησαν από τους Αστυνομικούς που βρίσκονταν στο Σύνταγμα να τους συλλάβουν ώστε να μπορέσουν να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Παράλληλα με τη διαταγή για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, διετάχθη και η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.

Με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες για συμμετοχή εργαζομένων της ΕΘΕΛ στα επεισόδια, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε με εντολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ Α.Ε.), την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων.

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, απέστειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Alter έγγραφο για τη διαβίβαση του επίμαχου βίντεο. Η εισαγγελία θα μελετήσει το βίντεο και θα κρίνει τις περαιτέρω ενέργειές της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζήτησε τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής η οποία θα εξετάσει σε βάθος την υπόθεση, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αγαστή συνεργασία των κουκουλοφόρων με την αστυνομία, καθώς και για «φαινόμενα πολιτικής ανωμαλίας και καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε κουτσουρουμένη δημοκρατία» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2005499 .

Σε ανακοίνωσή τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούν τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να δώσουν «ξεκάθαρες απαντήσεις» για το θέμα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2005445 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή