Δριμύ κατηγορώ κατά της ΕΛ.ΑΣ. από τη ΔΗΜΑΡ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 11:36
UPD:13:20
A- A A+

Για αλόγιστη χρήση βίας από την Αστυνομία έκανε λόγο σε παρέμβασή του στη Βουλη για τα χθεσινά επεισόδια ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης, εκτιμώντας πως «αυτό που έγινε χθες δεν άξιζε σ' αυτό που ζούσαμε όλες αυτές τις μέρες στις πλατείες».

O βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης

«Σε ένα κράτος δικαίου δεν ζητάς απολογισμό, δεν ζητάς ευθύνες απ' αυτούς οι οποίοι είναι στις παρυφές και προκαλούν επεισόδια. Οι ευθύνες σε ένα κράτος δικαίου αναζητούνται απ' αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν την κοινωνία και να σέβονται τη νομιμότητα», ανέφερε στην παρέμβασή του βουλευτής και στη συνέχεια διερωτήθηκε:

«Ποιος είναι ο επιχειρησιακός απολογισμός της Αστυνομίας; Αύριο τι θα έχουμε; Θα έχουμε διαλυμένη αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πλατείας, θα έχουμε απίστευτες καταστροφές, θα έχουμε ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που επεδίωκαν όλοι αυτοί που συγκεντρώνονταν στην Πλατεία».

Όπως είπε ο κ. Τσούκαλης, από την Αστυνομία παραβιάστηκε βάναυσα η Αρχή της Αναλογικότητας. Πέτυχε ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό το οποίο επεδίωκε. Και καταστροφές και δεν προστάτευσε την Πλατεία.

«Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά», κατέληξε ο βουλευτής, «τοποθετηθήκαμε σαφέστατα και μιλήσαμε για άναρχη συμπεριφορά των κουκουλοφόρων και για αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή