Αλέξης Τσίπρας: Πογκρόμ βίας και καταστολής

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 15:03
UPD:17:21
EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Για πογκρόμ βίας και καταστολής σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών μίλησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη χθεσινή στάση της ΕΛ.ΑΣ. Δριμεία επίθεση, με βαρύτατες εκφράσεις, κατά της κυβέρνησης.

«Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι», απάντησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πογκρόμ βίας και καταστολής που γνώρισαν ειρηνικοί διαδηλωτές, νέοι, ηλικιωμένοι ακόμα και οι συμμετέχοντες στους Special Οlympics, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ακόμα και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας ζήτησαν συγγνώμη για τη στάση των συναδέλφων τους, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, και εσείς, πρόσθεσε απευθυνόμενος στον υπουργό, ούτε κουβέντα, μόνο μεγάλα λόγια.

Η γραμμή περιφρούρησης της Βουλής φθάνει μέχρι το Μοναστηράκι; Αυτούς που απεγκλώβισε η ΕΛ.ΑΣ. από την καφετέρια στην Οθωνος για ποιο λόγο τους προστάτεψε; Γιατί δεν είχαν την ίδια τύχη άλλοι διαδηλωτές, ρώτησε τον κ. Παπουτσή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και στο σημείο αυτό είχε φραστική αντιπαράθεση με το βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Αδωνι Γεωργιάδη τον οποίο κατηγόρησε ότι παρέχει υποστήριξη στις πρακτικές της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε ότι είχε επικοινωνία με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τεντε και θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, γιατί όπως είπε, αυτό που έγινε χθες ήταν κατάλυση της Δημοκρατίας και αντιδημοκρατική εκτροπή.

Όσο για τη χημικά που χρησιμοποιήθηκαν χθες, παρατήρησε ότι τέτοιου είδους χημικά δεν χρησιμοποιούνται ούτε σε πόλεμο και παρέπεμψε στη σχετική αντίδραση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Δεν μέμφομαι τον κ. Παπουτσή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, η μοίρα τον έφερε από πρόεδρο της ΕΦΕΕ, υπουργό της κυβέρνησης που περνάει τα πιο σκληρά μέτρα της μεταπολίτευσης, μέμφομαι συνολικά την κυβέρνηση Παπανδρέου για το τρισάθλιο σχέδιο διάλυσης των ειρηνικών πολιτών, της πλατείας με τη συνδρομή του παρακράτους, υπογράμμισε σε έντονο ύφος.

Με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου έχουμε πλέον τη νέα Μνημονιακή Δημοκρατία, τη δημοκρατία του αυταρχισμού και της βίας, συνέχισε ο κ, Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει καμία νομιμοποίηση να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, καθώς είναι κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας

Το αίτημα για πραγματική δημοκρατία που συγκλονίζει τις πλατείες επί 36 μέρες γίνεται ακόμα πιο ισχυρό τις τελευταίες μέρες, ο λαός στο τέλος θα δικαιωθεί, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκτίμησε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για τη βία, την τρομοκρατία και κυρίως για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, για την οποία μάλιστα -όπως σημείωσε- πανηγύριζε χθες η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεσεη με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη ο οποίος πήρε το λόγο για να πει πως «δεν θα ζητεί στην αίθουσα κανείς πιστοποιητικά φρονήματος».

Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για τις επικριτικές αναφορές του προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς και για τη στάση του ιδίου και του κόμματός του όταν πέρυσι στη διάρκεια διαδήλωσης δέχθηκε επίθεση.

Ζητώντας το λόγο ο κ. Τσίπρας είπε ότι «κανείς εδώ δεν έχει το ακαταλόγιστο» και επιτέθηκε στον κ. Κακλαμάνη, λέγοντας ότι εκτίθεται και αυτογελοιοποείται με αυτά που κάνει.

«Πράγματι έχω εκτεθεί πριν από ένα χρόνο, όταν ανύποπτος με σπάσανε στο ξύλο, και ο κ. Τσίπρας δεν σκέφτηκε να πει μια κουβέντα, παρά μου είπε ειρωνικά ότι είμαι ευπρόσδεκτος στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς από εκείνη την πλευρά δεν εξέφρασε την λύπη του που πήγε στο Κρατικό ένας 75χρονος πολιτικός», ανταπάντησε ο κ. Κακλαμάνης.

«Καλώ όλους να αναλογιστούν τα λόγια και τις πράξεις τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα μας να κάνουμε πολιτική κριτική. Ο καθένας κρίνεται από τον λαό», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή