Μ. Παπαϊώαννου: Η Βουλή δεν κλείνει, αν δεν διευθετηθεί η υπόθεση Siemens

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 16:55
UPD:17:05
A- A A+

Η Βουλή δεν θα κλείσει τις εργασίες της αν δεν διευθετηθεί η υπόθεση Siemens, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάνου, τονίζοντας ότι το ζήτημα αυτό «θα αντιμετωπιστεί ταχύτατα».

Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση επί του πορίσματος για άσκηση ή μη δίωξης κατά του Ακη Τζοχατζόπουλου, ο κ. Παπαϊωάννου υπενθύμισε ακόμη ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ψηφίστηκε από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.

«Σήμερα απαντήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το τι δυνατότητες έχουμε με βάση το Σύνταγμα. Αλλά είναι και πολιτική βούληση όλων των κομμάτων να πάμε σε ριζική αναθεώρηση κατά την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος», τόνισε.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μας έφταιξαν οι νόμοι και ο παλαιότερος νόμος, ο οποίος ήταν πολύ κακός, όταν υπήρξε ισχυρή πολιτική βούληση λειτούργησαν. Η πολιτική βούληση ήταν αυτή που προσδιόρισε την λειτουργία ή την μη εφαρμογή των νόμων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση, εντός των επόμενων ημερών, νομοσχεδίου με το οποίο τα εγκλήματα που αφορούν κυρίως δημόσιους λειτουργούς και είναι ιδιαίτερης βαρύτητας, θα αντιμετωπίζονται από την Δικαιοσύνη με ταχύτατες διαδικασίες.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι πρέπει να αμβλυνθεί το αίσθημα του κόσμου πως υπάρχει ατιμωρησία, ειδικά για τους δημόσιους λειτουργούς.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για ταχύτητα του ελέγχου δεν θα απεμπολεί την ουσία και γνωστοποίησε ακόμη ότι έχει γίνει ήδη προεργασία με τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή