Συρία: «Έξι διαδηλωτές νεκροί» από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2011 18:28
A- A A+

Έξι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη Συρία, εκ των οποίων τρεις στη Χομς και δύο στη Δαμασκό, σύμφωνα με υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη Χομς, δύο στη συνοικία Κάνταμ της Δαμασκού και ένας στη Νταράγια, κοντά στη Δαμασκό, από τα πυρά των δυνάμεων της τάξης», δήλωσε ο Αμαρ Κουράμπι, επικεφαλής της Εθνικής Οργάνωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εδρεύει στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, στη Χάμα, στην κεντρική Συρία, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι διαδήλωσαν με αίτημα την ελευθερία, σύμφωνα με ακτιβιστές που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι ανέφεραν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που πραγματοποιείται από το Μάρτιο οπότε και άρχισε το κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα.

Ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντελραχμάν διαβεβαίωσε ότι περισσότερα από 500.000 άτομα πραγματοποίησαν πορεία στην πόλη αυτή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση (κατά του καθεστώτος) από την έναρξη της Επανάστασης στη Συρία.

Ένας ακτιβιστής είχε δηλώσει νωρίτερα τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι διαδηλωτές από όλες τις συνοικίες της πόλης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία αλ Ασι, όπου συναντώνται συνήθως οι αντικαθεστωτικοί.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή