Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών

Κυριακή, 03 Ιουλίου 2011 19:22
UPD:21:05
A- A A+

Στο στόχαστρό της εξακολουθεί να βάζει η κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ σαν υποκινητή των επεισοδίων σε βάρος βουλευτών, με αφορμή το πρόσφατο κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη. Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης έκανε λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική πρακτική, με επικεφαλής ως συνήθως οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Με μείγμα και ακροδεξιών στοιχείων».

Υποστήριξε μάλιστα πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα λέει δημόσια και άλλα φαίνεται να διοχετεύει υπογείως δημιουργώντας συνθήκες βίας κι φόβου και κινούμενοι ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου.

«Δίδουν τα περιθώρια και την ασυλία σε άτομα και σε ομάδες που κινούνται εκτός ορίων και κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας. Όλοι αυτοί κάνουν πάρτι εν ονόματι μιας επικείμενης ανεξέλεγκτης κατάστασης. Υπονομεύουν τους ίδιους τους πολίτες που δοκιμάζονται, αγωνιούν και με ήρεμο τρόπο θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους και την όποια διαμαρτυρία τους» πρόσθεσε.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να στοχοποιήσουν την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά πέφτει στο κενό και δεν μπορεί να παρακάμψει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας που συντριπτικά αντιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική».

Ο πολιτικός σχηματισμός επαναλαμβάνει πως είναι «αταλάντευτα στο πλευρό όλων εκείνων που ειρηνικά αγωνίζονται ενάντια στην πιο κοινωνικά άδικη και δεξιά πολιτική των τελευταίων δεκαετιών» και προσθέτει «Δεν υιοθετούμε πρακτικές βίας κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε για την πιο πλατιά και ουσιαστική δημοκρατία, τη διεύρυνση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να τα υπονομεύσουν και να τα συρρικνώσουν. Η προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας δεν θα περάσει».

ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών: «Για μια ακόμη φορά, θέλουμε να καταδικάσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, περιστατικά βίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Κανείς δεν δικαιούται να βιαιοπραγεί και να αυτοδικεί με οποιοδήποτε πρόσχημα».

ΛΑΟΣ

Σε ανακοίνωσή του για τις επιθέσεις και τους προπηλακισμούς σε βάρος βουλευτών, ο ΛΑΟΣ σημειώνει: «Όσο και αν είναι πιεστικά κάποια πράγματα πρέπει να προστατεύσουμε πάση θυσία την Δημοκρατία. Οι προπηλακισμοί και η βία κατά βουλευτών, αποσαρθρώνει τα θεμέλια της Δημοκρατίας που είναι ο Κοινοβουλευτισμός».

Δημοκρατική Συμμαχία

Ανάλογη δήλωση έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου του της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης: «Τις προσπάθειες δημιουργίας σκηνικού έντασης και διχασμού στην ελληνική κοινωνία, από οργανωμένες μειοψηφίες, οφείλουμε να τις καταδικάσουμε και να μην επιτρέψουμε να επικρατήσουν. Οι επιθέσεις σε βουλευτές και η απρόκλητη βία, από τραμπούκους με φασίζουσες αντιλήψεις, βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή