Ηλ. Μόσιαλος: Η βία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 13:49
UPD:16:31

«Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή τους συνεχιζόμενους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων.

A- A A+

«Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας», δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος, με αφορμή τους συνεχιζόμενους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων.

Μιλώντας στο ρ/σ Real, o κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πάντως ότι τα τελευταία κρούσματα βίας δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ. Eίπε ακόμη ότι «η βία απαγορεύει την ελευθερία σκέψης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία και τους πολίτες».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι στην Ελλάδα, «υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης και οποιαδήποτε μορφή ειρηνικής έκφρασης επιτρέπεται και θα επιτρέπεται» και επανέλαβε πως οι βίαιες αντιδράσεις δεν μπορούν να γίνουν δεκτές. «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία, ούτε συντηρητική και προοδευτική. Η βία είναι οπισθοδρομική», είπε χαρακτηριστικά.

Μ. Καρχιμάκης: Αρχιστράτητος του μπάχαλου ο Αλ. Τσίπρας

Σκληρή επίθεση σε όσους «υποκινούν τα επεισόδια σε βάρος βουλευτών και θεσμικών εκπροσώπων» και οδηγούν στην «κατάρρευση των θεσμών του κοινοβουλευτικού συστήματος και της κοινωνίας», εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση τους.

Μ. Καρχιμάκης: Αρχιστράτηγος του μπάχαλου ο Α. Τσίπρας

Μ. Καρχιμάκης: Αρχιστράτηγος του μπάχαλου ο Α. Τσίπρας

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία -όπως κατήγγειλε- είχαν ανάμιξη σε επεισόδια σε βάρος βουλευτών σε διαφορετικές περιπτώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί το μπάχαλο, κινείται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου. Υπονομεύει μέσα από αυτήν την τροφοδότηση, ομιλεί διπλή γλώσσα. Άλλα λέει μπροστά και άλλα υποκινεί κάτω από το τραπέζι», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα υποστήριξε ότι «η μοναδική του συμπεριφορά είναι να το παίζει αρχιστράτηγος του μπάχαλου και να δημιουργεί την ομπρέλα προστασίας σε όλους αυτούς τους ασύδοτους, που κινούνται εκτός ορίου και εκτός κανόνων».

Φ. Πετσάλνικος: Φασίζουσες συμπεριφορές και νοοτροπίες

«Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής», παρατήρησε από την πλευρά του, μιλώντας στο ραδιόφωνο της νετ ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος. «Γιατί», πρόσθεσε, «όντως θεωρώ ότι είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή δια της βίας της δικής μου άποψης, η απαγόρευση να εκφραστεί, να λειτουργήσει».

«Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», κατέληξε.

ΚΚΕ: Οι προπηλακισμοί παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις

«Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αξιοποιεί τις επιθέσεις κατά βουλευτών του για να δικαιολογήσει τη βάρβαρη πολιτική του», παρατηρεί το ΚΚΕ και υποστηρίζει πως σε αυτές πρωτοστατούν «διάφορες ομάδες, εθνικιστικές, ακροδεξιές» που εκμεταλλευόμενες την αυθόρμητη αγανάκτηση, κυρίως ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παγιδεύουν τις λαϊκές συνειδήσεις σε μορφές εκτόνωσης που αξιοποιούνται πολύμορφα από το σύστημα.

«Ο στόχος είναι να εμποδιστεί η ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών συνειδήσεων, να αποτραπεί η συνάντηση της λαϊκής οργής κι αγανάκτησης με το οργανωμένο, ταξικό και εργατικό κίνημα», συμπληρώνει.

Γ. Καρατζαφέρης: Βούτυρο στο ψωμί όσων καιροφυλακτούν

«Τα φαινόμενα προπηλακισμών πολιτικών προσώπων και η απαξίωσή τους σε συνδυασμό με τέτοιες ακραίες συμπεριφορές είναι βούτυρο στο ψωμί εκείνων που καιροφυλακτούν έναντι της πατρίδας μας», λέει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συνιστά αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία και εκφράζει φόβους ότι αυτές οι συμπεριφορές καταργούν τη δημοκρατία στην πράξη.

ΣΥΝ: Ο κ. Καρχιμάκης στο χυδαίο δρόμο που χάραξε ο Θ. Πάγκαλος

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Καρχιμάκη, ο ΣΥΝ σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, ότι «η νέα μνημονιακή δημοκρατία, που εγκαινίασε και επίσημα η κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα μετά πολλών εκβιασμών και χημικών, έχει και συνέχεια. Στο γνωστό χυδαίο δρόμο που χάραξε ο κ. Πάγκαλος με την υιοθέτηση γκεμπελίστικων πρακτικών, έρχεται να προστεθεί και το επίσημο ΠΑΣΟΚ, δια μέσου του γραμματέα του κ. Καρχιμάκη».

Σύμφωνα με το Συνασπισμό, «αυτή η πρακτική της κυβέρνησης, ωστόσο, δεν μπορεί να ανακόψει τη συνάντηση του κόσμου με την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά, στον αγώνα για να ανατραπεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στην πράξη. Έναν αγώνα ειρηνικό και μαζικό, στους δρόμους και στις πλατείες, που είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της κυβέρνησης».

«Εμείς έχουμε επιλέξει με σαφήνεια αυτό το δρόμο των ειρηνικών επιλογών. Όσο για την αναφορά του κ. Καρχιμάκη, ότι εξαιτίας του Αλέξη Τσίπρα καταρρέει ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός της χώρας, μπορεί να εκληφθεί μόνο ως αστείο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ: Αναγκαία η ομόθυμη και χωρίς μισόλογα καταδίκη τέτοιων αθλιοτήτων

«Τα φαινόμενα βίας και οι προπηλακισμοί κατά πολιτικών δεν συνιστούν πολιτική αντιπαράθεση», σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ συμπληρώνοντας πως «είναι απαράδεκτες ενέργειες, ξένες προς το δημοκρατικό λαϊκό κίνημα και εχθρικές προς την κουλτούρα της αριστεράς».

«Θυμίζουν σκοτεινές περιόδους της ελληνικής πολιτικής ζωής, όπου η αριστερά ήταν το θύμα ανάλογων επιθέσεων», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, να καταδικάσουν τέτοιες αθλιότητες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή