Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 05:00
UPD:05:21
A- A A+

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα βόρεια προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 Μποφόρ στο Νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός και από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Τις βραδυνές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και καταιγίδες, που πιθανώς τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι ισχυρές, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: ΕΜY

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή