ΠΦΣ: Αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2011 13:15

Για «απίστευτο αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων» κάνει λόγο ο ΠΦΣ, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το χρονικό διάστημα διάθεσης των αποθεμάτων φαρμάκων από τον ένα μήνα στις 15 ημέρες.

A- A A+

Για «απίστευτο αλαλούμ με τις τιμές των φαρμάκων» κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει το χρονικό διάστημα διάθεσης των αποθεμάτων φαρμάκων από τον ένα μήνα στις 15 ημέρες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, όταν έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας, μέσω της ανακοστολόγησης ήταν να μειωθούν οι τιμές πολλών φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί ζήτησαν να υπάρχει μεταβατικό διάστημα τουλάχιστον δύο μηνών , προκειμένου να διατεθούν τα αποθέματα που ήταν στα ράφια των φαρμακείων, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.

Τελικώς, συμπληρώνει ο ΠΦΣ, το υπουργείο αποφάσισε να καθορίσει ένα μήνα (μέχρι 29/7/2011) για την διάθεση των αποθεμάτων (ΥΑ ΔΥΓ3οικ/29-6-2011). Στην συνέχεια δόθηκε το ίδιο διάστημα και για τις φαρμακαποθήκες , με αποτέλεσμα «να μη γνωρίζει κανείς, εάν οι αποθήκες έχουν προμηθευθεί τα φάρμακα σε παλιές ή νέες τιμές» .

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι «οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν να υπάρξει η σήμανση Ν.Τ. (δηλ. Νέα Τιμή) στις συσκευασίες των φαρμάκων που βρίσκονται στις αποθήκες και στις βιομηχανίες και τέλος «σε ένα νέο αντιφατικό και αλλοπρόσαλλο διακανονισμό, αποφάσισαν χωρίς καμιά συνεννόηση να περιορίσουν τον ένα μήνα σε 15 ημέρες (μέχρι 15/7/2011)».

«Όλα αυτά είναι καρπός βεβιασμένων ενεργειών και παρεμβάσεων διαφόρων κύκλων.

Αν το Υπουργείο θέλει να υπάρξει συνεπής και αποτελεσματική πολιτική πρέπει να αποδεχθεί ένα σοβαρό διάλογο με τον ΠΦΣ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή