Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 05:00
UPD:05:36
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και το απόγευμα τοπικά και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς τις απογευματινές ώρες να είναι ισχυρά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και Ηπείρου, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και βαθμιαία στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς και κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ στα νότια βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αίθριος καιρός. Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα νότια τοπικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωΐ και το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: ΕΜΥ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή