Ξεκινάει στο Βελιγράδι η ετήσια σύνοδος του ΟΑΣΕ

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 11:42
A- A A+

Αρχίζει σήμερα στο Βελιγράδι η 20η Ετήσια Σύνοδος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν 250 μέλη κοινοβουλίων από 55 χώρες και το θέμα που θα τους απασχολήσει είναι η «Ενδυνάμωση της Αποτελεσματικότητας και της Ικανότητας του ΟΑΣΕ-Μία νέα αρχή μετά τη Σύνοδο της Αστανά».

Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα κηρύξουν ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Πέτρος Ευθυμίου και η πρόεδρος της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς. Τη Σύνοδο θα χαιρετίσουν ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Τσβέτκοβιτς και ο υπουργός Εξωτερικών Βουκ Γιέρεμιτς.

Στη Σύνοδο του Βελιγραδίου θα ψηφιστούν περισσότερες από 24 αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την αντιμετώπιση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, την παράνομη εμπορία ανθρώπων (trafficking), την εμπορία ανθρωπίνων οργάνων, τη διαχείριση κρίσεων από καταστροφές, την πυρηνική ενέργεια και άλλα ζητήματα.

Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή αξιωματούχων και την υιοθέτηση της Διακήρυξης του Βελιγραδίου. Η επανεκλογή του Πέτρου Ευθυμίου στην θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης θεωρείται βέβαιη αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί άλλη υποψηφιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή