Πιλάβιος: Υπό προϋποθέσεις το πρωτάθλημα στην ΕΠΟ

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 14:01
UPD:14:45
A- A A+

Θέση στα όσα έχουν ακουστεί τελευταία σχετικά με το να αναλάβει τη διοργάνωση της Σούπερ Λίγκας η ΕΠΟ πήρε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο υπό προϋποθέσεις.

O πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος.

«Ήδη άκουσα μια πρόταση προς αυτήν την κατεύθυνση. Να πάρει το πρωτάθλημα η ΕΠΟ. Θα το πάρει. Κάποια στιγμή θα το πάρει. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση για τις δομές που πρέπει να ακολουθηθούν από εδώ και πέρα στο ποδόσφαιρο και πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν γενικότερα», σχολίασε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ρ/σ Bήμα FM 99,5.

Αναφορικά με το ποιες δομές χρειάζονται, σημείωσε: «Το έχω πει επανειλημμένα ότι χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Το πρώτο είναι να τιμωρηθούν αυτοί που εμπλέκονται. Από εκεί και πέρα, το ποδόσφαιρο πρέπει να δει τις δομές του. Έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και μια τρίτη κατηγορία επαγγελματική. Το κράτος πληρώνει (χορηγίες) μέσω του ΟΠΑΠ, γιατί υπάρχουν αυτές που δίνει το κράτος στα σωματεία από τη ΓΓΑ και σας διαβεβαιώ ότι αυτά τα χρήματα είναι ελάχιστα. Ο ΟΠΑΠ όμως είναι μια ανώνυμη εταιρεία και υπάρχει μια ανταποδοτικότητα σε μια χορηγία, διότι χορηγεί το πρωτάθλημα».

Για το αν θα προχωρήσει η έρευνα για τα στημένα και αν θα αποδοθούν ευθύνες, είπε:

«Γιατί προκαταλαμβάνουμε μέσα σε 15 μέρες ότι δεν έχει γίνει κάτι; Εγώ νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια κάτι γίνεται. Νομίζω ότι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του πώς θα λειτουργήσει αυτό του χρόνου, έχει λυθεί. Δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνει τίποτα. Έχει λυθεί αυτό το θέμα. Κάποιος θα την πληρώσει. Το πιστεύω. Βάλατε κάποια θέματα, τη βία, τον παράνομο πλουτισμό και άλλα. Πείτε μου: πώς μπορεί το ποδόσφαιρο μόνο του να κάνει αυτοκάθαρση; Είχαμε κατηγορηθεί πάρα πολύ γιατί δεν στείλαμε τα περίφημα 40 παιχνίδια στη Δικαιοσύνη. Μετά από 1,5 χρόνο, αισθάνομαι δικαιωμένος. Ήμασταν δικαιωμένοι σ' αυτό, διότι φανταστείτε τι θα γινόταν χωρίς τη συνδρομή του κράτους. Τίποτα. Θέλουμε και την Πολιτεία. Λέτε για τον παράνομο πλουτισμό. Τι να κάνει η ΕΠΟ; Μπορεί να ανοίξει λογαριασμούς;»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ αποκάλυψε ότι υπάρχουν παρεμβάσεις πολιτικών στην ομοσπονδία για να ευνοηθούν οι ομάδες των περιφερειών τους.

«Δεν το βλέπετε τι γίνεται; Υπάρχει η επέμβαση από όλους τους πολιτικούς σε όλες τις περιφέρειες. Από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη ομάδα. Με έχει πάρει βουλευτής για ένα πέναλτι. Τι να σας πω τώρα;»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις