Για όλα φταίει η ομάδα αίματoς

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2011 19:58

A- A A+

Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μια εβδομάδα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας, εξαιτίας των προσβλητικών του δηλώσεων για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι.

Ο Ρίου Ματσουμότο, 60 ετών, επέπληξε τον κυβερνήτη της περιφέρειας Μιγιάγκι, επειδή τον έκανε να περιμένει και στη συνέχεια απείλησε στους δημοσιογράφους να μη το καταγράψουν, αλλιώς θα την πληρώσουν τα μέσα για τα οποία εργάζονται.

Πώς δικαιολογεί τη συμπεριφερά του; Καταφεύγει σε μια ασυνήθιστη εξήγηση.

"Ανήκω στην ομάδα αίματος Β που σημαίνει ότι είμαι ευέξαπτος και παρορμητικός και οι προθέσεις μου πολλές φορές δεν γίνονται κατανοητές", τόνισε.

Η δικαιολογία είναι ασυνήθιστη για τη Δύση, αλλά στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η πεποίθηση ότι ο κάθε τύπος αίματος αντιστοιχεί σε ορισμένα χαρακτηριστικά.

Η "μανία" των Ιαπώνων για την ομάδα αίματος εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Στον κατάλογο με τα προσωπικά στοιχεία βουλευτών (τόπος διαμονής, χόμπι) αναφέρεται και η ομάδα αίματός τους.

Η εξήγηση, πάντως, του Ματσουμότο προκάλεσε την οργή πολλών πολιτών που ανήκουν στην ίδια ομάδα αίματος και τώρα αξιώνουν να τους ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Reuters, AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή