Διάλεξη για το διατηρητέο Μέγαρο Τσίλλερ - Λοβέρδου

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 14:17
UPD:21:49
A- A A+

Διάλεξη με τίτλο ««Ιστορικός συμβιβασμός Αρχιτεκτονικού Νεοκλασικισμού και Μουσειακού Νεοβυζαντινισμού στο διατηρητέο Μέγαρο Τσίλλερ - Λοβέρδου επί των οδών Μαυρομιχάλη και Ακαδημίας στην Αθήνα» θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου την Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Η διάλεξη θα περιλαμβάνει την ιστορία του κτηρίου, τη φωτογραφική και σχεδιαστική τεκμηρίωση της σημερινής του κατάστασης και της παθολογίας του, των προτάσεων στερέωσης και αποκατάστασης ως και των προβλημάτων που εκκρεμούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η παρουσίαση βασίζεται στην πρόσφατα εγκεκριμένη Μελέτη Αποκατάστασης του διατηρητέου Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου και θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικόλαο Χαρκιολάκη, Αρχιτέκτων Μηχανικόύ Ε.Μ.Π. Μ.Α. Architectural Conservation Πανεπιστημίου York της Μ. Βρετανίας., από κοινού με τις κ.κ. Ιφιγένεια Δημητρίου, Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ε.Μ.Π., MSc Museology UPC, και Φωτεινή Χαλβατζή, Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ε.Μ.Π., MSc «Προστασία Μνημείων» Ε.Μ.Π.

Πληροφορίες

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, Βασ. Σοφίας 22

Δευτέρα 11 Ιουλίου στις 19.00

Προτεινόμενα για εσάς