Πιλάβιος: Να αποφασίσει η UEFA

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2011 14:47
UPD:14:55

Το μπαλάκι στην UEFA πέταξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σχετικά με το αν οι ελληνικές ομάδες, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «στημένα», αγωνιστούν τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

A- A A+

Το μπαλάκι στην UEFA πέταξε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, σχετικά με το αν οι ελληνικές ομάδες, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα «στημένα», αγωνιστούν τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο κ. Πιλάβιος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Sentra FM 103,3 υποστήριξε ότι για μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να αποφασίσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ανεξαρτήτως του αν άλλες χώρες, στις οποίες βρίσκονται εν εξελίξει έρευνες για προκαθορισμένα αποτελέσματα, όπως στην Τουρκία, πάρουν μόνες τους την πρωτοβουλία και επιβάλουν κυρώσεις.

«Πρέπει να αποφασίσει η UEFA. Αν η Τουρκία αποφασίσει κάτι δεν μας δεσμεύει. Η κάθε χώρα έχει δικό της δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να υπάρξουν απτά στοιχεία πριν καταδικαστούν σύλλογοι, ενώ υπεραμύνθηκε του έργου του, τονίζοντας ότι την φετινή σεζόν μπήκαν οι περισσότερες τιμωρίες από κάθε άλλη χρονιά.

«Είπα πως αν δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορεί να καταδικαστεί κανείς. Είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αν έχω ή δεν έχω εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη; Να λέω αν μου αρέσει ή δεν μου αρέσει μια απόφαση; Σιγά-σιγά και με λίγα βήματα να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Τις πιο πολλές ποινές από τα προηγούμενα χρόνια επιβάλλαμε φέτος. Θα σας στείλω τα αρχεία. Ήταν η πιο αυστηρή χρονιά. Αν δεν καταλαβαίνει ο κόσμος πως κάτι άλλαξε, λυπάμαι αλλά πρέπει να το επικοινωνήσουμε καλύτερα».

Σχετικά με τις άλλες υποθέσεις, που ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα την ομοσπονδία, ο κ. Πιλάβιος επέμεινε σε κάθε περίπτωση ότι η ΕΠΟ έπραξε ως όφειλε.

Για την απόφαση δικαίωσης του ΟΦΗ και αν αποτελεί κόλαφο για την ΕΠΟ, είπε: «Το ότι ο ΟΦΗ πρέπει να αγωνιστεί χωρίς κριτήρια, ήταν μια απόφαση σε συνεργασία με την UEFA. Εμείς είμαστε πιο αυστηροί. Κόλαφος θα ήταν αν ήμασταν πιο χαλαροί από ό,τι έπρεπε».

Για το κλείσιμο της ΕΠΟ για 15 ημέρες και τι αποτέλεσμα είχε, σημείωσε: «Λύθηκαν πολλά προβλήματα. Ένα παράδειγμα είναι η συνδρομή της πολιτείας για τις πλαστές ενημερότητες. Δεν ξέρω αν αποδείχθηκε σημαντική. Ήταν μια σημειολογική κίνηση. Ένα μήνυμα. Ήταν μια κραυγή αγωνίας. Υπήρχαν πράγματα και έπρεπε να λειτουργήσει η ομοσπονδία. Τα θέματα μπήκαν σε έναν δρόμο. Προκηρύξαμε νέα συνέλευση για τις 22 Ιουλίου».

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων και γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, δήλωσε: «Τα μέλη του δικού μου συμβουλίου δεν μου το ζήτησε ποτέ. Η Βουλή το ζήτησε, αλλά οι φάκελοι δεν μπορούν να δοθούν λόγω εμπιστευτικότητας. Δεν είχα αντίρρηση, αλλά έπρεπε να σβηστούν όλα τα προσωπικά δεδομένα. Το θεωρείτε εσείς αυτό; Έχω υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Ο κ. Καλογιάννης έκανε μία πρόταση. Αδειοδότηση να την κάνουν οι Λίγκες. Ας τις κάνουν. Εκτός από τις πέντε ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη. Είχα πει στη Λίγκα αν θέλουν να τα δείξουμε. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Σε κάθε προσωπική επίθεση που μου κάνουν, δεν μπορώ να παραβαίνω τους κανονισμούς»

Αρνήθηκε να μιλήσει για την προσφυγή του Ηρακλή στο CAS, αλλά και να σχολιάσει τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα «στημένα».

Τέλος, για τους διαλόγους που είχε με τον προφυλακισθέντα ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, σημείωσε πως ως πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας δεν μπορούσε να μη μιλάει με όλους τους παράγοντες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις