Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 09:24
UPD:12:55
A- A A+

* Σήμερα η απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη διάθεση της πέμπτης δόσης του δανείου στην Ελλάδα, ύψους 12 δισ. ευρώ.

* Ξεκινά σήμερα στην παραλία του Σχοινιά, στο ΚΑΡΑΒΙ Sports Club, το 2ο Masters του Πανελληνίου Σιρκουΐ Beach Volley Juniors. Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Μαραθώνος.

* Αφιέρωμα στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, από την επανάσταση του 1821 έως την εδραίωση της δημοκρατίας το 1974 θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αρκαδικό Χωριό που βρίσκεται στα παράλια της Κυνουρίας, και απέχει 55 χλμ. από την Τρίπολη. Αύριο, στον οικισμό για τον απόδημο ελληνισμό , θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στην ελληνική μετανάστευση και την Κυριακή 10 Ιουλίου αφιέρωμα στον Αρκάδα ποιητή Νίκο Γκάτσο.

* Στις 6 μ.μ. στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λ. Συγγρού 387), μία μοναδική εκδήλωση με θέμα την εκτόξευση του διαστημοπλοίου "Ατλαντίς". Σε απευθείας σύνδεση με την NASA, στο Θόλο του πλανηταρίου η αρχή του τέλους μίας διαστημικής ιστορίας που ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 1981. Πρόκειται για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου "Ατλαντίς" (STS - 135) το οποίο θα είναι το τελευταίο διαστημικό λεωφορείο που θα τεθεί στο διάστημα από την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA). Ο σχολιασμός της εκτόξευσης θα γίνει από τους κ. Διονύση Σιμόπουλο, διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου και τον κ. Γιάννη Δαγκλή, διευθυντή του Ινστιτούτου Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Αμέσως μετά την εκτόξευση θα γίνει η προβολή της παράστασης του Πλανηταρίου "Η Μεγάλη Περιπέτεια", ενώ πριν από την εκτόξευση θα πραγματοποιηθούν επίσης ορισμένες ενημερωτικές παρουσιάσεις του προγράμματος των διαστημικών λεωφορείων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου σήμερα από τις 4:30 μ.μ. μέχρι να εξαντληθούν οι θέσεις.

* Στις 6 μ.μ. στην αίθουσα "Αριστοτέλης" του ξενοδοχείου Divani Palace, ημερίδα-φόρουμ πολιτών στη Λάρισα με θέμα: "Το μέλλον της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης" διοργανώνει το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας και του Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης A-Cert.

* Στις 9 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, η προβολή της ταινίας/ντοκιμαντέρ: «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη» από το Κέντρο Ερευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού.

* Στις 10 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας κλειστό το τμήμα του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου από τον Πειραιά έως την Ομόνοι λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής. Τα τελευταία δρομολόγια θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά στις 9:23 μ.μ. και από την Ομόνοια για τον Πειραιά στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ. Η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται με τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ.

Σάββατο 9 Ιουλίου

* Στις 9 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Μαυρούδας της Δ.Ε. Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης η έναρξη της εκδήλωσης "Γιορτή Ρίγανης 2011" για τον εορτασμό και την προώθηση αυτού του φημισμένου τοπικού προϊόντος. Η εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης (ΟΠΑΠ), της Τοπικής Κοινότητας Μαυρούδας και τοπικών καλλιεργητών με τη στήριξη του Δήμου Βόλβης. Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί στις 9 η ώρα το βράδυ με λαϊκό παραδοσιακό γλέντι με κλαρίνο, λύρα, δημοτικά και ποντιακά τραγούδια.

* Στις 8 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων "Αδαμάντιος Λεμός", οι «Ιστορίες Νερού», ένα αυτοσχεδιαστικό χορόδραμα με θέμα το νερό, που έφτιαξαν οι μαθητές του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου του Φ.Ο. Καρδαμύλων, βασισμένο σε κείμενα των ίδιων των παιδιών. Σκηνοθεσία: Σταύρος Σπυράκης.

* Στις 9:30 μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων, συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Κυριακή 10 Ιουλίου

* Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι τις 12 Ιουλίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες. Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα του κ. Παπούλια, είναι το ακόλουθο:

- 17:00: Απογείωση προεδρικού αεροσκάφους Embraer από αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" για Τελ-Αβίβ.

- 19:00: Αφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion. Ανεπίσημη τελετή υποδοχής.

- 19:10: Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα.

- 19:45: Αφιξη στο ξενοδοχείο King David.

- 20:50: Συνάντηση προέδρου της Δημοκρατίας με Ελληνες επιζήσαντες ολοκαυτώματος στο ξενοδοχείο.

- 21:15: Δείπνο προς τιμήν προέδρου της Δημοκρατίας και της συζύγου του Μαίης, παρατιθέμενο από τον πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ, Κυριάκο Λουκάκη.

* Στις 9 π.μ. το πρώτο ραντεβού για το πότισμα των δενδρυλλίων που φύτεψαν στις θέσεις "Ιταλικά Οχυρά" και "Γενικό Νοσοκομείο Παίδων" στην Πεντέλη δίνουν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Τους εθελοντές θα μεταφέρει από το Δημαρχείο Αμαρουσίου (9 π.μ.) στα σημεία του ποτίσματος, λεωφορείο.

* Στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα Αθηνάς) ραντεβού για πικ νικ με βιολογικά προϊόντα, ορνιθοπαρατήρηση (bird wathching) και μαθήματα για τα είδη δέντρων. Καλεσμένοι και οικοδεσπότες ταυτοχρόνως στη δράση αυτή είναι:

- Από τον Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥΒΙΑΑ) που θα διαθέσει τα βιολογικά προϊόντα των παραγωγών, ο πρόεδρος Θόδωρος Αρβανίτης και η γεωπόνος Ιωάννα Θεοδοσίου.

- Από το Οικολογικό Αγρόκτημα "Διαμάντι" που θα διαθέσει βιολογικά λαχανικά, ο Χριστόφορος Διαμάντης.

- Η αρχιτέκτονας Σοφία Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη της μελέτης ανάπλασης του Πεδίου του Αρεως από το αρχιτεκτονικό γραφείο του Αλέξανδρου Τομπάζη.

- Ο γεωπόνος Ανδρέας Μπαρμπούτσης, υπεύθυνος της φυτοτεχνικής μελέτης της ανάπλασης του πάρκου, γνωστός από την εκπομπή "Κηπουρέματα".

- Ο Λευτέρης Σταύρακας από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Τη δράση διοργανώνει η κίνηση «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Αγίας Λαύρας στο Μαρούσι, η "Τρίτη Γιορτή Σαρδέλλας και Ούζου" που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και Ομορων Δήμων "Ο Νόστος", σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. Θα προσφερθούν σαρδέλλες και ούζο συνοδεία χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Μεσοτοπιτών Αθήνας "Οι Γελντιστάδες".

* Στις 5 μ.μ. στο Concha Beach Bar στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής, βαλκανικοί ήχοι, τσιγγάνικες μελωδίες, punk αέρας σε μουσικές που δύσκολα κρατάς τα πόδια σου στο χώμα, από την μπάντα των BAILDSA.

* Στις 9 μ.μ. στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου (δίπλα στην είσοδο του στρατόπεδου) η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ παρουσιάζει το κλασικό έργο του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την Κιμωλία» σε μουσική του Τάσου Καρακατσάνη καισκηνοθεσία της Σάννα Σαρρή. Οι ηθοποιοί και όλοι οι συντελεστές της παράστασης είναι συναγωνιστές όλων των ηλικιών. Η είσοδος θα γίνεται με την αγορά ενός λαχνού. Το έργο θα επαναληφθεί στις 17 Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας στη σκηνή Πήτερ Μπρούκ.

* Στις 9 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες- ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος- ενώνουν τις φωνές και τις μουσικές τους. Μαζί τους, ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο) και η Αννα Λινάρδου (τραγούδι). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολυγύρου-Καλοκαίρι Τέχνης και Πολιστιμού 2011, που διοργανώνει ο Δήμος Πολυγύρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή