Αντιδράσεις των κομμάτων για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2011 14:36
UPD:15:01

Την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Δημοκρατικής Συμμαχίας προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργεού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων.

A- A A+

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του υπουργεού Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, που αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο δεκαπενθήμερο στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εδώ και 10 χρόνια ο Γ. Καρατζαφέρης λέει ότι δεν πρέπει να τιμωρείται όποιος προσπαθεί να βάλει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Έστω και αργά, το αντελήφθη επιτέλους και η πολιτεία», σχολίασε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Κωστής Αϊβαλιώτης.

Σοβαρές ενστάσεις διατύπωσε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. «H επικείμενη τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων κάνει τους νομοταγείς πολίτες να νιώθουν κορόιδα όχι μόνο ως φορολογούμενοι αλλά και ως πολίτες», παρατήρησε και εκτίμησε ότι «παρά τις διαβεβαιώσεις που θα υπάρχουν ότι θα υπάρχει καρότο για τους παρανομούντες και μαστίγιο για τους καινούριους, ευνοεί την αναπαραγωγή του φαινομένου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

Αδικη και προκλητική χαρακτήρισε τη ρύθμιση του υπουργού Περιβάλλοντος η Δημοκρατική Συμμαχία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «υπό το άγχος να μαζέψει έσοδα, προχωρά στη νομιμοποίηση της αυθαιρεσίας».

«Η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος… ενισχύει το αίσθημα ανομίας και ατιμωρησίας που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, ενώ όπως έχει αποδείξει η πρόσφατη εμπειρία με την περαίωση, τέτοιες αποφάσεις δεν πετυχαίνουν το στόχο τους, αλλά ανοίγουν το δρόμο για νέα αυθαίρετα», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή