Κόντρα Π. Οικονόμου-Νέας Δημοκρατίας

Σάββατο, 09 Ιουλίου 2011 21:03
UPD:21:11
A- A A+

Αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδότησαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη περί στελεχών του ΠΑΣΟΚ «που έχουν άλλη αντίληψη όσο βρίσκονται σε καρέκλες υπουργείων και άλλη χωρίς αυτές».

Ο κ. Μιχελάκης είχε επικαλεστεί τα παραδείγματα των κ.κ. Οικονόμου και Π. Κουκουλόπουλου, οι οποίοι, όπως είπε, «όσο δεν είχαν καρέκλα υπουργού διαφωνούσαν με τις κυβερνητικές επιλογές στα όρια της ανταρσίας και μόλις υπουργοποιήθηκαν έγιναν από πολέμιοι του μνημονίου, πρωτεργάτες στην εφαρμογή του».

Οι αιτιάσεις του κ. Μιχελάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Οικονόμου, ο οποίος έκανε λόγο για κομματικές ιδιοτέλειες και κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι έχει επιλέξει την εκπροσώπηση όσων ποντάρουν στην χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Οταν, φαινομενικά ασήμαντες, δηλώσεις υπηρετούν, αμέσως ή εμμέσως, την «αυτοεκπληρούμενη προφητεία» της χρεωκοπίας της Ελλάδας - την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας στην πραγματικότητα – η καταγγελία των δηλώσεων αυτών οφείλει να είναι σκληρή και κατηγορηματική», επισήμανε σε δήλωσή του.

«Η πολιτική που επίμονα διακινεί η Νέα Δημοκρατία σε ένα και μόνο αποτέλεσμα θα μπορούσε, τελικά, να οδηγήσει: να πάμε σε στάση πληρωμών», πρόσθεσε, επιρρίπτοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιθυμεί αυτό να γίνει αυτό επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για να μπορέσει μετά να έρθει εκείνη στην εξουσία.

Εκανε ακόμη λόγο για «εγχώρια κλεπτοκρατία» και «συμμορίες, οι οποίες διασπάθισαν, καταλήστευσαν, λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο την περίοδο 2004 – 2009 και στη συνέχεια, έβγαλαν αυτά τα λεφτά έξω».

«Είναι πια φανερό γιατί έχει ήδη εισέλθει σε φάση υστερίας, διαπιστώνοντας ότι, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όχι απλώς διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο, αλλά γίνεται εφικτή και η ομαλή συνέχεια της πατρίδας μας, απαλλαγμένης από τις παθογένειες και τους κύκλους του παρελθόντος των οποίων την συντήρηση υποστηρίζει το κόμμα του κυρίου Σαμαρά», σημείωσε.

Για ύβρεις και εμφανή έλλειψη επιχειρημάτων έκανε λόγο από την πλευρά του ο κ. Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού.

«Έφθασε (ο κ. Οικονόμου) στο σημείο να ισχυρίζεται ότι ‘με το μεσοπρόθεσμο διασφαλίζεται η έξοδος από το Μνημόνιο’. Ότι, δηλαδή, για να μας βγάλουν από το πρώτο επέλεξαν ένα πιο άδικο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, με περισσότερους φόρους, μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων. Εάν αυτό εννοούσε ο κ. Π. Οικονόμου όταν, πριν γίνει υπουργός, μιλούσε για έξοδο από το Μνημόνιο, τότε τα κατάφερε και έχει την… κατανόησή μας», σχολίασε.

Κάλεσε τέλος τον κ. Οικονόμου να εξηγήσει γιατί ψήφισε «τους παραλογισμούς του εφαρμοστικού νόμου όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στην 'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία', σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και ιδίως στην εστίαση όπου τονίζει τη διαφωνία του;».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή