Επιδίωξη Ομπάμα η μείωση του δημοσίου χρέους

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 07:34

Προετοιμασμένοι για καθημερινές συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα πρέπει να είναι οι Αμερικανοί βουλευτές, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις περικοπές του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και την αύξηση του ορίου δανεισμού, με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους.

A- A A+

Προετοιμασμένοι για καθημερινές συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα πρέπει να είναι οι Αμερικανοί βουλευτές, προειδοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις περικοπές του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και την αύξηση του ορίου δανεισμού, με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους, δήλωσε πηγή των Δημοκρατικών του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος πίεσε τους Ρεπουμπλικανούς κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης στον Λευκό Οίκο, να κινηθούν προς ένα πακέτο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος ύψους 4 τρισ. δολ. και όχι για έναν λιγότερο φιλόδοξο στόχο.

"Εάν όχι τώρα, πότε;", απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα όταν ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τεθεί ως στόχος μία τόσο φιλόδοξη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή