Με τους πρυτάνεις συναντάται η υπουργός Παιδείας

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 11:21
UPD:11:33
A- A A+

Αρχισε στις 10 το πρωί η συνάντηση της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους των πρυτάνεων για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός έδωσε προθεσμία λίγων εβδομάδων, όπως ζητούσαν οι πανεπιστημιακοί, προκειμένου να συζητηθούν τα επίμαχα σημεία του νομοσχεδίου.

Οι πρυτάνεις αντιδρούν κυρίως για τη σύνθεση και ανάδειξη των συμβουλίων ιδρυμάτων που θα διοικούν τα πανεπιστήμια, αλλά και την επιλογή πρύτανη από το ολιγομελές συμβούλιο. Επιπλέον, αντιδρούν και στη δυνατότητα που δίδεται στα ιδρύματα για τη δημιουργία προγραμμάτων σπουδών μικρότερης διάρκειας από τα σημερινά.

Ο νέος γύρος διαβουλεύσεων θα διαρκέσει και τις επόμενες ημέρες, καθώς η υπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των προέδρων ΤΕΙ που έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ έχουν εντοπίσει και θετικά σημεία. Οι πρόεδροι θα υποβάλουν στην υπουργό τις θέσεις τους και θα έχουν και αυτοί, από την πλευρά τους, έναν ακόμη γύρο διαβουλεύσεων.

Πάντως, η κ. Διαμαντοπούλου έχει δηλώσει ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στο τέλος του μηνός στη Βουλή, ενώ αναμένεται να είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί μετά τις 15 Αυγούστου που θα ανοίξει και πάλι. Οπως τονίζει η ίδια, σε κάθε περίπτωση η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ αύριο στις 14:00 με την αντιπροσωπεία των πρυτάνεων συναντάται η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή