Επωφελές σχέδιο για την αντιμετώπιση του χρέους ζητεί ο Γ. Καρατζαφέρης

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 12:29

Την επεξεργασία ενός επωφελούς σχεδίου για την Ελλάδα και την κατάθεση συγκεκριμένης συνολικής ευρωπαϊκής λύσης στους εταίρους για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

A- A A+

Την επεξεργασία ενός επωφελούς σχεδίου για την Ελλάδα και την κατάθεση συγκεκριμένης συνολικής ευρωπαϊκής λύσης στους εταίρους για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, προτείνει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

«Το πρόβλημα του δημόσιου χρέους στην Ευρώπη κινδυνεύει να εξελιχθεί σε φαινόμενο "ντόμινο" και επομένως το ελληνικό πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς συνολική ευρωπαϊκή πολιτική λύση», τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης και προτείνει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Ένα ευρωπαϊκό αναπτυξιακό σχέδιο τύπου «Μάρσαλ», έκδοση ευρωομολόγων ή θεσμική δημιουργία ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης.

Στη συνέχεια ερωτά τον Πρωθυπουργό:

- Επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση τη διαμόρφωση ενός τέτοιου επιθυμητού και επωφελούς σχεδίου που θα θέσει δυναμικά ως ολοκληρωμένη, συγκεκριμένη πρόταση στους εταίρους μας ή απλώς συζητάει τις όποιες προτάσεις των δανειστών μας;

- Κινείστε προς μία κατεύθυνση εξεύρεσης συμμαχιών εντός της ΕΕ, ειδικά με τις χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, ώστε μία τέτοια λύση να βρει μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ερείσματα και να υλοποιηθεί;

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή