ΚΚΕ: Κατηγορηματικό «όχι» στο ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 15:54

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι και στη ραχοκοκαλιά και στα πλευρά του νόμου πλαισίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μας θα χτυπήσει καίρια τα δικαιώματα και των φοιτητών - σπουδαστών, και ενός μεγάλου μέρους των καθηγητών, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ» ανέφερε η γ.γ. του ΚΚΕ.

A- A A+

Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση εξέφρασε και πάλι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των ΤΕΙ.

«Είμαστε ριζικά αντίθετοι και στη ραχοκοκαλιά και στα πλευρά του νόμου πλαισίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Κατά τη γνώμη μας θα χτυπήσει καίρια τα δικαιώματα και των φοιτητών - σπουδαστών, και ενός μεγάλου μέρους των καθηγητών, τόσο στα ΑΕΙ όσο και στα ΤΕΙ» ανέφερε.

Πρόσθεσε πως πρόκειται για νόμο «που είναι προσαρμοσμένος στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς, σε συνθήκες κρίσης και με προοπτική να συρρικνωθεί το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Να δημιουργηθεί ένα περιπλανώμενο δυναμικό, με πολλών ταχυτήτων πτυχία, ακόμα και στο ίδιο επάγγελμα, ούτως ώστε να υπάρχει ο λεγόμενος ανταγωνισμός για ακόμα πιο φτηνά μεροκάματα και ακόμα πιο ανώμαλες, θα έλεγα, κυριολεκτικά, εργασιακές σχέσεις».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή