Επικρίσεις ΣΥΡΙΖΑ για την υστέρηση στην είσπραξη δημοσίων εσόδων

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 16:47
A- A A+

Για αποτυχία του κράτους στον τομέα της είσπραξης εσόδων κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς του υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επικαλούμενος την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει ότι οι ΔΟΥ λειτουργούν με πολλές ελλείψεις και πολλαπλά προβλήματα τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα ην μεγάλη υστέρηση των δημοσίων εσόδων, ενώ οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν διενεργήσει καθόλου φορολογικούς ελέγχους για το έτος 2009.

Επίσης, παρατηρεί ο ερωτών βουλευτής, αδικαιολόγητα υψηλό είναι και το ποσοστό των βεβαιωμένων εσόδων που δεν έχουν εισπραχθεί και που σε πολλές ΔΟΥ υπερβαίνουν το 90%.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν πόση είναι η υστέρηση εσόδων το πρώτο εξάμηνο έναντι των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και πόσοι φορολογικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για το 2010 και 2011.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση να διευκρινίσει ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που αναφέρει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή