Κύπρος: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση των δύο τραυματιών

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011 17:52
UPD:17:59
A- A A+

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός από τους τραυματίες της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Κύπρου. Σταθερή κρίνεται η κατάσταση του δεύτερου άνδρα που τραυματίστηκε σοβαρά.

Ειδικότερα, ο τραυματίας που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας φέρει πολλαπλά τραύματα, αναπνέει με μηχανική υποστήριξη και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι η λειτουργία του εγκεφάλου του.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο γιατρό της ΜΕΘ του νοσοκομείου Θ. Κυπριανού η ταυτότητά του διαπιστώθηκε με τη μέθοδο του DNA. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμη ότι ζητήθηκε η συμβουλή γιατρών από το Ισραήλ, οι οποίοι είναι ειδικοί σε τραύματα από θραύσματα εκρήξεων, ωστόσο παραδέχθηκε ότι «οι ιατρικές παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί».

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και ο δεύτερος τραυματίας. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρυσόστομος Ανδρονίκου σημείωσε πως η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά ότι ωστόσο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων κρανιοεγκεφαλική κάκωση, πολλαπλά τραύματα και κατάγματα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρονίκου, οι άλλοι πέντε τραυματίες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λεμεσού αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και υποβάλλονται σε σειρά εξετάσεων.

Επιπλέον, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σήμερα να επισκεφθεί το νοσηλευτήριο ομάδα Ισραηλινών πλαστικών χειρουργών, με ειδίκευση στα πολεμικά τραύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή