Προβληματισμός στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 00:34
UPD:00:36

Για όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

A- A A+

Για όσα συζητήθηκαν στο Eurogroup ενημέρωσε τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν διαξιφισμοί μεταξύ βουλευτών, αλλά και επικρίσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου, σχετικά με τις δηλώσεις του περί ΦΠΑ, ενώ τέθηκε και το θέμα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει συζήτηση για «επιλεκτική χρεοκοπία», ούτε και απέρριψε αυτό το σενάριο, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν στο τραπέζι 36 σενάρια.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το πρόβλημα σήμερα αποδεικνύεται πολύ πιο περίπλοκο απ΄ ότι είχε εκτιμηθεί. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αν επρόκειτο μόνο για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, το χρέος αυτών των χωρών καλύπτει το 4% του χρέους της ευρωζώνης. Προστιθέμενων, όμως, των χρεών της Ισπανίας και της Ιταλίας, το ποσοστό ανεβαίνει στο 40% του χρέους της ευρωζώνης. Γι αυτό, τόνισε, η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ενιαίο, συνολικό και σταθερό τρόπο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή