Λιβύη: Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο αναγνώρισαν τους αντικαθεστωτικούς

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 13:35

Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία αναγνώρισαν το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων στη Λιβύη ως τον «νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού». Στη φωτογραφία (από αριστερά) οι υπουργοί Εξωτερικών της Ολλανδίας, Ούρι Ρόζενταλ και του Βελγίου Στέφεν Βανάκερε μαζί με τον επικεφαλή του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων στη Λιβύη, Μαχμούντ Τζιμπρίλ και τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν (δεξιά).

A- A A+

Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία αναγνώρισαν το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο των εξεγερμένων στη Λιβύη ως τον «νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού», δήλωσε ο επικεφαλής της βελγικής διπλωματίας Στέφεν Βανάκερε.

«Αναγνωρίζουμε το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως το νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού στην περίοδο της μετάβασης», δήλωσε ο Βανάκερε πριν από συνάντηση με αντιπροσωπεία του συμβουλίου των εξεγερμένων μαζί με τους ομολόγους του τού Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν και της Ολλανδίας Ούρι Ρόζενταλ.

Στο μεταξύ οι εξεγερμένοι στη Ντζέμπελ Νεφούσα ανακοίνωσαν ότι θεωρούν «αδύνατον προς το παρόν να βρεθεί μια πολιτική λύση» μέσω διαπραγματεύσεων με το καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνταγματάρχης Τζούμα Μπραχίμ, επικεφαλής του επιχειρησιακού κέντρου των εξεγερμένων στην δυτική Λιβύη.

«Προς το παρόν, είναι αδύνατο να βρεθεί μια πολιτική λύση: Ο Καντάφι θέλει να μείνει στην εξουσία και οι εξεγερμένοι δεν το θέλουν», δήλωσε.

Η Γαλλία παραδέχθηκε χθες ότι βρίσκεται σε επαφές με τους εκπροσώπους του καθεστώτος στην Τρίπολη.

«Την ύστατη ώρα, ο Καντάφι αναζητεί μια ειρηνική λύση διότι έχει αποδυναμωθεί. Όλοι οι στρατιώτες με τον εξοπλισμό τους (του τακτικού στρατού) περνούν στο δικό μας στρατόπεδο, ένας-ένας. Προχωράμε αργά αλλά δε θα σταματήσουμε και δε θα υποχωρήσουμε», πρόσθεσε ο Μπραχίμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή