Κατά της επιλεκτικής χρεοκοπίας ο Στ. Μάνος

Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 13:36
UPD:14:28

Την εκτίμηση ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση περί επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει υπό το βάρος των τόκων, εξέφρασε ο Στέφανος Μάνος.

A- A A+

Την εκτίμηση ότι αν υιοθετηθεί η πρόταση περί επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει υπό το βάρος των τόκων, εξέφρασε μιλώντας στο ρ/σ Βήμα 99,5 ο Στέφανος Μάνος.

«Η μετάθεση των ομολόγων που λήγουν του χρόνου σημαίνει ανταλλαγή τους με νέα, τα οποία θα έχουν διπλάσιο επιτόκιο», εξήγησε ο πρόεδρος της Δράσης, συμπληρώνοντας ότι η χώρα μας «θα χρεοκοπήσει υπό το βάρος των τόκων πλέον».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις «τεράστιες δαπάνες του κράτους» και καυτηρίασε τις διαφορετικές τοποθετήσεις επί του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Όπως είπε, τον ανησυχεί «ότι ενώ θεωρήσαμε ότι από τα σημαντικότερα εργαλεία για να μειώσουμε το χρέος είναι να ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία που δεν προσφέρουν τίποτα και φτιάξαμε γι' αυτό ένα μηχανισμό, ο μεν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν πουλιούνται αυτά τα πράγματα, ο δε καινούργιος πρόεδρος του οργανισμού δεν φαινόταν και πολύ πρόθυμος να κάνει τη δουλειά που του έχουν αναθέσει».

«Πρόσωπα χρειάζονται, δεν είναι τι πρέπει να κάνουμε, αλλά ποιος θα το κάνει, όλοι συμφωνούμε πλέον, έστω και αν περάσαμε από σαράντα κύματα, ότι πρέπει να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία. Αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Στ. Μάνος χαρακτήρισε το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ μια αχτίδα φωτός.

Τέλος, έδειξε τη δυσαρέσκειά του για το ζήτημα των αυθαιρέτων, τονίζοντας «η σχετική ρύθμιση είναι εγκληματική επιπολαιότητα, που θα οδηγήσει μόνον στο να αυξηθούν τα αυθαίρετα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή