Αρνείται κάθε ευθύνη για το δυστύχημα η διοίκηση της Μότορ Οϊλ

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2002 16:40
A- A A+

Αντιδράσεις προκάλεσε το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στα διυλιστήρια της Μότορ Οϊλ στους Αγίους Θεοδώρους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Ο γενικός διευθυντής των διυλιστηρίων Κωνσταντίνος Βασιλάκης διευκρίνισε ότι οι άτυχοι εργάτες ήταν εργαζόμενοι της εταιρείας Μεκασόλ, στην οποία είχε ανατεθεί με σύμβαση εργασίας η εξαγωγή του καταλύτη από έναν αντιδραστήρα.

Οπως είπε ο κ. Βασιλάκης, πρέπει να έγιναν πολλές λανθασμένες εκτιμήσεις, αφού δεν τηρήθηκαν βασικοί κανόνες ασφαλείας.

«Το νέο τραγικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Μότορ Οϊλ με τρεις νεκρούς αποτελεί τρανταχτή απόδειξη της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας των εργοδοτών, της πλημμελούς λήψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας και έρχεται να προστεθεί στο επίσης τραγικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την τετράωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Διυλιστηρίων και Χημικής Βιομηχανίας για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2002 σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου καθώς και τις στάσεις εργασίας στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης.

«Αυτή είναι η δημοκρατίας μας, για την οποία τόσο επαίρονται οι κάθε λογής στυλοβάτες της. Να η ασφάλεια του λαού, για την οποία τόσο θόρυβο κάνει η κυβέρνηση», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους «να μη σκύψουν το κεφάλι και να αντιδράσουν μαζικά, να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των πραγματικά υπευθύνων που πάντα μένουν στο απυρόβλητο, όπως συνέβη με την τραγωδία του "Σαμινα" που από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή