Η ατζέντα της ημέρας

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 08:59
UPD:12:31
A- A A+

* Στο Τρέβι της Ιταλίας θα βρίσκεται από σήμερα έως την Κυριακή 17 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και στο 6ο Θερινό Πανεπιστήμιο του ΚΕΑ.

* Συναντήσεις με κοινοτικούς φορείς για επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Τον υπουργό θα συνοδεύουν η ειδική γραμματέας Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), Γεωργία Ζεμπιλιάδου και ο πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), Μάριος Καμχής.

* Τελευταία ημέρα η σημερινή για τους Ελληνες του εξωτερικού που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2011. Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής στις εξετάσεις και του μηχανογραφικού δελτίου με τις προτιμήσεις των τμημάτων και των σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου.

Η πλατφόρμα- www.minedu.gov.gr/exams -θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι υποψήφιοι μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο χωρίς κατ' ανάγκη να μετακινούνται στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό, από χώρες του εξωτερικού. Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε κατηγορία υποψηφίου θα κατατεθούν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας στις ημερομηνίες που θα οριστούν για την εγγραφή των επιτυχόντων.

* Λήγει σήμερα η δημόσια διαβούλευση με τίτλο: "Σχολικός Αθλητισμός και δομές Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Αθλητικής Διευκόλυνσης μαθητών-μαθτριών/αθλητών-αθλητριών υψηλών επιδόσεων" ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το κείμενο και επιπλέον ενημερωτικό υλικό είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=1080 .

* Το θέμα της "Βιοκεράλ" θα φέρει σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, προκειμένου να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η αντιπεριφερειάρχης θα ενημερώσει για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, έτσι ώστε να εκφρασθεί και η βούληση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

*Στις 9 π.μ. στη Βουλή ο πρόεδρος Φίλιππος Πετσάλνικος θα κηρύξει τις εργασίες της 8ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, κατά σειρά ομιλίας, από τον πρόεδρο της Πα.Δ.Ε.Ε. κ. Γιάννη Πανταζόπουλο, τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δόλλη και τους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, από τη Ν.Δ. ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, από το Κ.Κ.Ε ο κ. Σπυρίδων Χαλβατζής, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης και από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ο κ. Αναστάσιος Κουράκης.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 10 π.μ. στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρου 15-17) συνάντηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό.

* Στις 11 π.μ. τα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε. θα συναντηθούν με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα "Η ελληνική οικονομία και ο ρόλος της ελληνικής Διασποράς".

* Στις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

* Στις 11 π.μ. στο γραφεία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένας Καραλαριώτου, συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ "Με θέα στο Αιγαίο".

* Στις 11:30 π.μ. στην είσοδο της ιταλικής Βουλής στη Ρώμη, συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα με τον γραμματεά της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, Paolo Ferrero, με θέμα την οικονομική κρίση και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Α' του συνεδριακκού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» του διεθνούς συνεδριακού κέντρου HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

* Στη 1:30 μ.μ. στα νέα γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Μεσογείων 15), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, θα παρευρεθεί στην παρουσίαση δράσης της νεολαίας του κόμματος με τίτλο: «Πληρώνω δίκαια». Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρότασης για μείωση των φορολογικών συντελεστών.

* Στη 1:30 μ.μ. ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρέσβης της Πολωνίας Michal Klinger, με αφορμή της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα του, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι πρέσβεις των διαπιστευμένων στην Ελλάδα κρατών-μελών της Ε.Ε. και των υποψηφίων προς ένταξη χωρών.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.

* Στις 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84» (Πειραιώς 100), ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Ανάπλαση πλατείας Α' Κοιμητηρίου Δήμου Αθηναίων με δημιουργία υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων-υπέρ και κατά» πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Στην ημερίδα θα λάβουν μέρος: ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Οικονομίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της KION Architect, Γρηγόριος Δρέττας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Ιωάννης Πολύζος, ο πρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Ευάγγελος Καλαμίδας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Χρήστος Σπίρτζης, η πρόεδρος και δ/νουσα σύμβουλος της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε., Ντόρα Γαλάνη, ο γενικός διευθυντής της Metropolitan, Λέανδρος Σλάβης, ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Παναγιώτης Νεκτάριος, η διευθύντρια ΕΥΔΕΚ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ελένη Μέκαλη και επιτροπή κατοίκων του Μετς.

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Παιδείας του κόμματος.

* Στις 3:30 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) σύσκεψη του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του κόμματος.

* Στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης, θα δεχθεί τον απερχόμενο πρέσβη της Γαλλίας, Christophe Farnaud.

* Στις 5 μ.μ. ο πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε., Γιάννη Πανταζόπουλος, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συζητηθούν οι προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ο ρόλος της ελληνικής διασποράς.

* Στις 5:20 μ.μ. στο υπουργείο Εξωτερικών, ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης, θα δεχθεί τον απερχόμενη πρέσβη στης Κίνας, Linquan Luo.

* Στις 7:30 μ.μ. ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα μεταβεί στη Σχολή Ικάρων για να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας και να επιδώσει τα ξίφη στους απόφοιτους ανθυποσμηναγούς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή