Απέρριψε τα περί κωλυσιεργίας στην υπόθεση Γκιόλια ο Χ.Παπουτσής

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 11:46
A- A A+

Για κωλυσιεργία στο ζήτημα της εξάρθρωσης της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» και «χειρόφρενο» στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησής του στη Βουλή. «Η πολιτεία έχει ανοικτό μέτωπο ενάντια στην τρομοκρατία», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στη Βουλή, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του κ. Καρατζαφέρη.

«Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ συνεργάζονται απόλυτα. Όλες οι πληροφορίες αξιολογούνται, ελέγχονται και παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Στόχος είναι η εξιχνίαση αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας και η σύλληψη των ενόχων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής.

Αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες που έχει σημειώσει η ΕΛ.ΑΣ. στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρατήρησε ότι στην περίπτωση της Σέχτας υπάρχει «μία κωλυσιεργία, μία αδυναμία, μία δυσκολία». «Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια που συγκλόνισε τον κόσμο. Είναι η πρώτη δολοφονία δημοσιογράφου από την εποχή του Πολκ που δεν έχει εξιχνιαστεί», παρατήρησε και ζήτησε «να τρέξει πιο γρήγορα η υπόθεση».

«Διαπιστώνω ένα χειρόφρενο, το οποίο δεν ξέρω αν αναστέλλει την ταχύτητα άλλων περιπτώσεων σε επίπεδο μόνο ένστολων ή προεκτείνεται και πάρα πάνω από τους ένστολους», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον εισαγγελέα κ. Αγγελόπουλο να ασχοληθεί εξαιρετικά σοβαρά με την υπόθεση, λαμβάνοντας και τα πρακτικά της συζήτησης.

«Η κυβέρνηση δεν παίζει σε σχέση με τις δραστηριότητες των αστυνομικών αρχών της ΕΥΠ και τη Δικαιοσύνη. Η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση. Ως εκ τούτου, το χειρόφρενο δεν αφορά την αστυνομία η οποία έχει κάθε λόγο να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που συνδέουν την τρομοκρατία και το οργανωμένο έγκλημα», αντέτεινε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση δεν παίζει με την τρομοκρατία, δεν κάνει δημόσιες σχέσεις ούτε πολιτική καριέρα. Απαιτείται από όλους ο μέγιστος βαθμός υπευθυνότητας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή