Βολές ΚΚΕ κατά ΗΠΑ εν όψει της επίσκεψης Χ. Κλίντον

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 17:48
A- A A+

«Επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή μας» βλέπει το ΚΚΕ πίσω από την επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, η έλευση της Χίλαρι Κλίντον αποσκοπεί παράλληλα στην παροχή στήριξης στην πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί το λαό στην πτώχευση και εκποιεί τη δημόσια περιουσία.

Το ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης εστιάζεται σύμφωνα με το ΚΚΕ στις διαπραγματεύσεις «για το σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, με δεδομένη την άμεση και έμμεση έκθεση αμερικανικών ομίλων του χρηματοπιστωτικού τομέα αλλά και τον ανταγωνισμό ευρώ - δολαρίου ως διεθνών αποθεματικών νομισμάτων».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε εγρήγορση και σε ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, τονίζοντας ότι «οι λαϊκές δυνάμεις έχουν χρέος, όσο γίνεται πιο γρήγορα να αλλάξουν το συσχετισμό δυνάμεων σε βάρος των κομμάτων που υπηρετούν τις συμμαχίες της ελληνικής πλουτοκρατίας, τη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα, ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή