Κύπρος: Συνδρομή Κομισιόν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 18:22
UPD:18:26
A- A A+

Την αρωγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ενεργειακό τομέα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε η Κυπριακή Δημοκρατία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που παρουσιάζονται στο νησί μετά την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Η Κύπρος ζήτησε συγκεκριμένα την παραχώρηση γεννητριών, για την κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης μετά τις τεράστιες ζημιές, που υπέστη ο ηλεκτροπαραγωγός Σταθμός Βασιλικού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε τη σύσταση ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για την αποτίμηση της έκτασης της καταστροφής και τη συνεργασία με τις κυπριακές αρχές, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επαναλειτουργήσει ο σταθμός.

Οπως δήλωσε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Χάρης Θράσου, για να επαναλειτουργήσει πλήρως ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός στο Βασιλικό θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος.

Ο κ. Θράσου ανέφερε ότι άρχισε η κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων και με την ολοκλήρωσή της θα γίνει εκτίμηση των ζημιών από την έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ μικρότερες είναι οι ζημιές στο σταθμό αφαλάτωσης της ΑΗΚ στην περιοχή Βασιλικού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή